Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 28. 09:53, kedd | Belföld

Nem utazhat ingyen a rendőrök többsége a Volán buszjáratain

Nem utazhat ingyen a rendőrök többsége a Volán buszjáratain

Megszüntetik a rendőrök többségének bérlettámogatását – írja a Népszava.

A napilap szerint a megyei rendőr főkapitányságok munkatársait a napokban arról tájékoztatták, hogy februártól bérletet kell venniük a Volánbusz járataira, mert a szervezet nem tudott megállapodni a busztársasággal a korábbi szerződések megújításáról.

A korábbi rendszer szerint a rendőrség „átalánydíjat” fizetett a dolgozói távolsági bérletekért, aminek fejében az alkalmazottaknak csak a szolgálati igazolványt kellett felmutatniuk a felszálláskor, ez azonban a hét régiós közlekedési cég tavaly októberi összevonása után megváltozott. Mostantól viszont az akár havi 30-40 ezer forintos költségnek a 86 százalékát fogják megtéríteni. Megszűnt a budapesti civil rendőrségi hivatalnokok bérlettámogatása is, nekik pont a fővárosi felnőtt havi bérlet árával csökkent a bérük.

A Népszava cikkében kitér arra, hogy a bérlettámogatás megszüntetése azért érinti különösen érzékenyen az állományt, mert az ígéretek alapján sokkal nagyobb béremelésre számítottak. Az egyenruhás állománynak alapbéremelés helyett csak 10 százalékos kiegészítő juttatást adott a kormány, és lehet, hogy jövőre meg sem kapják.

Ráadásul az érdekvédők szerint nem lesz megtartó ereje az év végén a kizárólag az egyenruhásoknak adott egyszeri bruttó 500 ezer forintos jutalomnak, mert a rendőrök látják, hogy egyre több körülöttük az üres álláshely, és abban az ígéretben sem hisznek, hogy három év múlva hathavi bért kapnak egyszerre. A Népszava cikkében hivatkozik a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalra, ahol egy őrmester azt írta, hogy a 181 ezer forintos alapbére és a 38 500 forintos hivatásos pótlék után járó kiegészítő juttatás 22 ezer forint lesz bruttóban, így 160 ezer forintot kap majd kézhez.

Forrás: 24.hu

Kép: Illusztráció - hellovidek.hu

Címkék: busz, buszjárat, rendőr, volán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.