Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. December 14. 15:50, csütörtök | Külföld

Nem veszik meg a Nikit

Nem veszik meg a Nikit

Nem veszi meg a Lufthansa a csődbe ment Air Berlin leányvállalatát, a FlyNikit. Az osztrák cég egy nappal később, csütörtökön leállt, és már be is nyújtotta a csődeljárási dokumentumokat.

Ám az egykori alapítója, Niki Lauda ismét bejelentkezett vevőként.


Úgy döntött a Lufthansa, hogy korábbi akarata ellenére mégsem veszi meg a csődbe ment Air Berlin osztrák leányvállalatát, a Fly Nikit, mert azt az európai versenyjogi hatóságok nem hagynák jóvá.

Mint a holding szerdai közleménye hangsúlyozza, az Air Berlin egy része átvételének jóváhagyása zajlik, ennek során vizsgálták az unió szakemberei a piaci hatásokat.

Bár a Lufthansa a Niki átvételért cserébe slotokról is hajlandó lett volna lemondani, a bizottság jelezte, ez még önmagában kevés és nem engedik az újabb felvásárlást.

A Lufthansa hangsúlyozta, hogy az Air Berlin regionális járatait üzemeltető LGW átvételét viszont mindenképpen szeretnék elérni, az anyacég egyéb részével együtt, ezért hajlandók további slotokról lemondani. A módosított ajánlatot még szerdán eljuttatják az Európai Bizottsághoz.

Az ajánlat visszamondásával a Lufthansa áthidaló finanszírozását is bukta a Niki, így a repülőgépei mától nem szállnak fel, és egy berlini bíróságra be is nyújtották a csődeljárási kérelmet.

Az aero.de portál szerint ezen kívül a helyzetet súlyosbítja, hogy mintegy 800 ezer foglalás van bent a rendszerekben a Niki járataira. A leállás miatt a cserben hagyott utasok Bécsbe jutattásáról az osztrák kormány intézkedik.

A légitársaság egykori alapítója, Niki Lauda pedig ismét bejelentkezett vevőként, mint mondta, a szeptemberi tervéhez képest annyi a változás, hogy most már egyedül, a Thomas Cook turisztikai holding nélkül kíván ajánlatot adni.

Forrás:airportal.hu

Hibrid Niki-Air Berlin festésű Airbus A320-as. Fotó: AIRportal.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).