Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 02. 06:37, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Nem árverezhetők el áprilisig a lakott lakások

Nem árverezhetők el áprilisig a lakott lakások

Keddtől április 15-éig senkit sem lehet a lakásából utcára tenni, a kormány rendelete ugyanis a végrehajtáson kívüli értékesítésre, vagyis az elárverezésre is kiterjesztette a tilalmat - jelentette be hétfőn Kiss Péter társadalompoli

A rendkívüli hideg télre tekintettel február 2-ától április 15-éig tilos utcára tenni olyanokat, akik nem tudják fizetni lakásuk törlesztő-részletét, és a szerződésük tartalmazza a végrehajtáson kívüli értékesítés lehetőségét, amelynek sorában lakottan árverésen adják el az ingatlant, majd kiteszik a volt tulajdonost - ismertette a kormány döntését Kiss Péter. A társadalompolitikai miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy a nemrégiben hatályba lépett törvénymódosítás már megtiltotta, hogy ez évtől ilyen lehetőséget belevegyenek az ingatlanszerződésekbe, de a korábban kötöttek közül sok még tartalmazza ezt. A nem fizetés miatt veszélybe került 6-11 ezer lakásból néhány százról van szó - mondta Kiss. Jelenleg tehát senkit sem lehet lakásából az utcára tenni - foglalta össze a miniszter.

A moratórium miatt egyes cégek anyagi veszteséget szenvedhetnek el, de a kormány nem fogja kárpótolni ezeket - mondta Független Hírügynökség kérdésére Kiss Péter. A társadalmi szolidaritás rangsorol - tette hozzá.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.