Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Május 02. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Nem bírt a Győri ETO a Pakssal: kifordult a térde egy hazai játékosnak

Nem bírt a Győri ETO a Pakssal: kifordult a térde egy hazai játékosnak

A harmadik helyen álló Győr a kiesés elől menekülő Paks otthonában játszott 1-1-es döntetlent a Soproni Liga 25. fordulójában. A találkozó elején Mihai Nicorec szerzett vezeté

A Paks kezdett aktívabban, az első tíz percben két helyzete is volt a hazaiaknak, ám a vezetést egy védelmi hiba után a győriek szerezték meg.
Józsi György emelte be a labdát a paksi tizenhatoson belülre, ahol Fiola Attila luftot rúgott, így került Mihai Nicorec elé a labda, aki jobb külsővel a hosszú sarokba lőtt (0-1).
A győriek a vezető gól birtokában visszahúzódtak saját térfelükre, és kontrákra rendezkedtek be. A paksiak nem tudtak mit kezdeni a szigorú védekezéssel, Böde azonban egy távoli próbálkozással kis híján betalált. A paksi középpályás mintegy negyven méterről leadott lövése megpattant Józsi lábán, és a labda alig kerülte el a bal felső sarkot.
A másik oldalon Koltai Tamás szánta el magát jobbal lövésre, a labda mintegy tíz centivel ment a bal kapufa mellé. Ahhoz képest, hogy nem sokkal ment mellé a labda, Kovács Attila, a paksiak kapusa nagyon nyugodtan figyelte a fejleményeket.
Pintér Attila, a győriek vezetőedzője már a 33. percben cserélt, nem sokkal azután, hogy Koltai Tamást leteremtette egy esetnél, le is hozta a válogatott középpályást a pályáról.
Mindkét csapat játékosainak nagy volt a lövő kedvük, főleg távoli lövéséket láthattak a nézők az első félidőben.
A második félidő elején felpörgött a játék, ismét a Paks volt élénkebb. Előbb Kiss Tamás lőtt a tizenhatosról nem sokkal fölé, majd a paksi csatár passza után a csereként beállt Urbán Gábor kicselezte Szabó Ottót, és lőtt nyolc méterről. A léc alá tartó lövést Sztevanovics bravúrral védte.
Urbán nem sokkal később súlyosan megsérült: a szintén cserejátékos Fehér Zoltánnal csúszott össze. A paksi labdarúgót azonnal le kellett cserélni.
Továbbra is a Paks volt a veszélyesebb, Völgyi Dániel remek labdájával Tököli Attila indult meg, úgy tűnt, hogy Fehér Zoltánt és Vladimir Djordjevicset is lehagyja, ám a szerb védő hihetetlen módon menteni tudott, mielőtt a paksi csatár lőtt volna.
A félidő derekán egyre kevesebbet támadott a Paks, a Győr viszont remekül védekezett, sőt egy-egy kontrával még növelhette is volna előnyét. Egy ilyen ellentámadás végén Tarno Kink jobb sarokra tartó lövését védte Kovács Attila.
A 80. percben a vendégek már nem tudták utolérni Tököli Attilát, akinek Böde Dániel adott remek labdát a leshatáron. A paksi csatár Eugene-nel a nyakán mintegy 10 méterről ballal a jobb sarokba gurított (1-1).
A 90. percben Lisztes Krisztián a győzelmet is megszerezhette volna a Paksnak, azonban a hat méterről leadott nagy erejű lövésével Sztevanovics fejét találta el.
A Győr tehát csak egy pontot szerzett Pakson, így két pontra csökkent az előnye a negyedik helyen álló jpest előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.