Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Július 19. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Nem bírt egymással a Hamburg és a Juve

Nem bírt egymással a Hamburg és a Juve

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen a német labdarúgó-élvonalban (Bundesliga) szereplő Hamburg 0–0-s döntetlent játszott a Serie A rekordbajnokával, a Juventusszal.

A nem túl sok ziccert és eget verő iramot hozó első játékrészben az első nagy lehetőség David Trezeguet előtt adódott, ám a védők végül tisztázni tudtak előle.


A félidő közepéhez érve a hamburgiak kerültek valamelyest fölénybe: előbb Paolo Guerrero távoli nagy erejű szabadrúgásánál védett nagyot Storari, majd ismét a perui került helyzetbe, a leshatárról kilépve azonban nem tudott ellőni a kapus mellett, a kipattanó után pedig közére adását Mladen Petric 7 méterről kapu mellé lőtte.

A játékrész hajrájához érve Diego 17 méteres szabadrúgása okozott riadalmat a hamburgi szurkolók számára, ám a brazil jobb felső sarokra tartó lövése kevéssel célt tévesztett, majd öt perccel a szünet előtt egy bal oldali beadás után Trezeguet közeli fejesét fogta bravúrral a bal alsó saroknál Frank Rost.

Bár a folytatás Grosso próbálkozásával kezdődött, ezt követően fölénybe került a Hamburg, és Petric lövésénél ismét Storarira volt szükség, hogy továbbra is kapott gól nélkül álljon a Juventus.


Az 53. percben sajnálatos sérülés történt, Zé Robertót kellett hordágyon levinni, állapotáról egyelőre nincsenek információk.

A csapatok egy-egy szabadrúgással jelentkeztek az elkövetkező negyedórában, előbb David Jarolím 17 méteres próbálkozása akadt el a sorfalban, majd Diego 26 méteres kísérletét védte Rost.

Az utolsó húsz percben már egyértelműen a németek akarata érvényesült, ám Jonathan Pitroipa bal oldali akciói után előbb Markus Berg 5 méterről kapu mellé fejelt, majd a svéd támadó elől mentettek az utolsó másodpercekben.

Az utolsó nagy gólszerzési lehetőség a 80. percben volt, Berg 17 méterről, kissé jobbról leadott lövését követően a labda a bal oldali kapufáról kifelé vágódott, és bár Jarolím a kipattanó után elesett a 16-oson belül védője szorításában, nem ítéltek büntetőt, a két csapat mérkőzése így gól nélküli döntetlennel végződött.

A portugál Porto az argentin Fernando Belluschi 13. percben szerzett találatával 1-0-ra legyőzte a holland Ajaxot, míg a skót élvonalbeli Rangers szintén 1-0-s sikerrel távozott a másodosztályú Queen of the South otthonából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.