Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 11. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Nem csak a pilótákat tette próbára a sepangi hőség

Nem csak a pilótákat tette próbára a sepangi hőség

A Red Bull-istálló tökéletesen elégedett Sebastian Vettel tökéletes idénykezdetével, az előző idényre visszamenőleg zsinórban négy győzelmet arató német pilóta sikere mellett az istálló KERS-ének első győzelmét is megünnepelték

Sebastian Vettel és a Red Bull az idény második győzelmén is magabiztos győzelmet aratott, az F1 történetének legfiatalabb világbajnoka Ausztrália után Malajziában is a sportág nagyjait idéző magabiztossággal zárt az élen.

A világbajnok csapata a sepangi hétvégére már berakta az autókba a KERS-t, amely Mark Webber kocsijában már a rajt előtt tönkrement, míg Vettelében a verseny derekán hagyott ki. Ám a német a rajtnál még használni tudta a magáét, ennek köszönhetően megtartotta első helyét. Webber viszont az első körben a 3. helyről a 10.-re esett vissza.

„Fantasztikus eredmény volt, győzelemmel mutatkozott be a KERS-ünk, ami Sebastian rendkívül bölcs és magabiztos autóvezetésének köszönhető – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – Az eső nem jött, de a hőségben így is nehéz volt helytállni, nemcsak az autóban, hanem a szereplőknek is a boxutcában. Mind a hét boxkiállásunk hibátlan volt, ezt a többi élcsapat nem mondhatta el magáról.”

„Csak azt sajnálhatjuk, hogy Mark KERS-e nem működött, és rengeteget veszített. Utána azonban zseniálisan felzárkózott, tökéletesen alkalmazta a stratégiát, amelyet kitaláltunk számára. Sajnálom, hogy nem állhatott fel a dobogóra” – fejezte be Horner.

A McLarennél Jenson Button második helyezése mellett annak örülhettek, hogy Malajziában sikerült felvenni a versenyt a Red Bull-lal. A második helyről rajtoló Lewis Hamilton hetedik, majd büntetése miatti 8. helyezése viszont kellemetlen meglepetés volt.

„Jenson tökéletesen versenyzett, mindig jól ítélte meg, hogyan kell a gumijaira vigyáznia, és második helyezés lett a jutalma – mondta Whitmarsh. – Lewis esetében viszont minden rosszul sült el: három helyett csak két menetet futhatott lágy gumikkal, mert az időmérőn elfékezte magát, és az egyik készlet használhatatlanná vált. A kemény keveréken viszont nem érezte az autót, és inkább kért a végén még egy kerékcserét, és nem volt értelme vitába szállni vele.”

A Ferrarinál megfogadták, hogy nagyon gyorsan lépni fognak az időmérőn látott gyengélkedés miatt, az sem kizárható, hogy már a Kínai Nagydíjra több fejlesztést végeznek a vörös autón. A versenytempóval nem volt súlyos baj, de az ötödik rajthelyről vagy még hátrébbról nem lehet versenybe szállni a győzelmekért.

A Renault-nál viszont óriási sikernek tartják, hogy a Ferrari szintjén tudnak versenyezni, de nem akarnak megállni itt, a maranellóiakhoz hasonlóan futamgyőzelmekre vágynak.

A Mercedes ezúttal is eltűnt a mezőnyben. Michael Schumacher olykor nagy csatákat vívott, de csak a 9. helyen ért célba, míg Nico Rosbergnek csupán a 12. helyezés jutott. A Mercedes így két futam után mindössze két ponttal áll, ami jóval elmarad a csapat által remélt sikerektől.

„A versenytempónk nem elég jó ahhoz, hogy versenybe szállhassunk az előttünk álló négy istállóval, ezért kockáztattunk, abban bíztunk, hogy jön az eső, és ezért a kelleténél tovább kint tartottuk a pilótákat a pályán, mert ha elered, nem kell még egyszer kijönni. Ám az eső nem jött, a kockázatunkért pedig megfizettünk, mert túl sok időveszteséggel járt a tervünk, egy vagy két helyezést veszítettünk" – mondta Ross Brawn.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!