Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2010. Augusztus 25. 07:37, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Nem fogják fel tettük súlyát a gyilkos fiatalok?

Nem fogják fel tettük súlyát a gyilkos fiatalok?

Két hete tervezték 16 éves barátjuk megölését a hajdúnánási fiatalok. A 14 és 16 éves gyanúsított lecsalta a fiút a Keleti-főcsatornához, hátulról egyikük elvágta a torkát, majd belevágta a hátába a kést – mondta el a nyomozás

 

Mint arról a Független Hírügynökség már korábban beszámolt, a múlt héten szerdán két fiatalkorú megölte 16 éves társát, majd holttestét a Keleti-főcsatornába dobta. A gyilkossággal gyanúsított fiúkat a rendőrség csütörtökön őrizetbe vette, hétvégén a bíróság előzetes letartóztatásukról döntött.



A 16 éves fiú eltűnését édesanyja csütörtök délelőtt jelentette a rendőrségen, ahol elmondta: gyermeke szerdán két barátjával fürödni ment a Keleti-főcsatornához, de onnan nem tért haza. A rendőrség az ilyenkor szokásos eljárás keretében keresni kezdte a fiút. Felkeresték két barátját is, akik egymástól függetlenül 3-4 kérdés után beismerték, hogy megölték a fiút, holttestét a Keleti-főcsatornába rejtették, egy horgászstég alá. A rendőrök búvárok és speciális mentők segítségével csütörtök délután meg is találták a 16 éves áldozatot a görbeházi (másik nevén csegei) híd közelében, a 3-3,5 méter mély vízben.



A két fiatal a rendőröknek elmondta: két hete tervezték barátjuk megölését. Szerda délután együtt játszottak társukkal, majd elővették a magukkal hozott kést, és orvul, hátulról egyikük elvágta vele a 16 éves fiú torkát. Hogy biztosak legyenek a dolgukban, a támadók áldozatuk hátába markolatig döfték a kést. Azt egyelőre nem lehet tudni, a két gyanúsított közül melyik szúrt vagy vágott.



Azt, hogy miért követték el a bűncselekményt, nem tudni pontosan, mert a 14 illetve 16 éves fiúk ellentmondásosan nyilatkoztak erről. A jelenlegi adatok szerint az áldozat egy kerékpárlopási ügybe keveredett, és megfenyegette a két barátját, megöli őket, ha valakinek elmondják. Ők - állításuk szerint - ettől való félelmükben végeztek társukkal. A gyilkosságot két hete tervezték, ezért is vitték magukkal a 32-33 centi pengehosszúságú kést. Miután a fiúval végeztek, holttestét a stég alá rejtették. Elmondták azt is: megfordult a fejükben, hogy ellopják a nyakláncát és a mobiltelefonját. A láncot azonban a rendőrök megtalálták az áldozat nyakában, a telefon azonban nem került elő.



A városi bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a hétvégén a két büntetlen előéletű fiatalt, akik ellen előre kitervelt emberölés gyanújával indult eljárás a rendőrségen. Tóth Ferenc hozzátette: neki is, és nyomozó kollégáinak is az a benyomása, hogy a két fiatal egyáltalán nem fogja fel tettének súlyát.



(FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.