Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Január 31. 06:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

„Nem harcolunk a Nabuccóval”

„Nem harcolunk a Nabuccóval”

Nem egyeztettek a magyar gázpiac jelentős részét lefedő EMFESZ Kft. sorsáról a pénteki magyar–orosz találkozó alkalmával – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjúban Alekszandr Medvegyev, cáfolva a korábbi sajtóinformá

A Gazprom vezérigazgató-helyettese hozzátette, addig nem is tárgyalnak a gázszolgáltató jövőjéről, amíg az nem rendezi a tavaly év végén felhalmozott tartozását.

Korábbi hírek alapján a magyar állam szándékai szerint a hányattatott sorsú hazai gázszolgáltató helyét egy magyar-orosz vegyes vállalat vette volna át. Más forrásokból a lap úgy értesült, hogy az egyeztetés orosz szinten a jövő hét elején folytatódik majd.

Medvegyev szerint nem várható a tavalyihoz hasonló gázkrízis az ukrán elnökválasztás második fordulója után sem, bár - mint fogalmazott - ehhez az kell, hogy „politikai ambícióktól mentes" üzleti kapcsolatok alakuljanak ki az új elnök beiktatását követően.

A pénteki vegyesbizottsági ülés után aláírták a Déli Áramlat gázvezeték előkészítését és későbbi működtetését végző félig orosz, félig magyar tulajdonú cég alapító okiratát. Nem hoztak azonban döntést a Malév sorsát illetően - olvasható a Magyar Nemzet szombati számában.

(MNO)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott