Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2010. Január 06. 06:47, szerda | Belföld
Forrás: AFP/ Független Hírügynökség

Nem ismerik fel a bankkártyák 2010-et

Nem ismerik fel a bankkártyák 2010-et

A jövő hét elejéig helyrehozzák azt a számítógépes szoftverhibát, amely országszerte több mint 25 millió bankkártyás ügyfelet érint - ígérte kedden a Német Takarékszövetkezeti és Giro Szövetség (DSGV). A probléma az okozza, hogy

Az üzemzavar miatt az érintett ügyfelek nem tudnak banki átutalásokat intézni, és nem juthatnak hozzá megtakarításaikhoz a belföldi, illetve külföldi automatákból. A Német Takarékszövetkezeti és Giro Szövetség (DSGV) keddi közleménye szerint január 11-ig megjavítják a számítógépes hibát, amelyet még a 2000-es évforduló késleltetett rendszerhibája okozhatott. Az üzemzavar 2010. január elsején kezdődött, miután az alkalmazott számítógépes szoftver nem képes érzékelni az évfordulót. A hiba Németország-szerte mindenütt szórványosan érintette a pénzkiadó automatákat, de a DSGV szerint időközben 25.700 bankautomatát sikerült ismét üzembe helyezni.

Az érintett 25 millió bankkártya tulajdonos közül sokan a Postbank és a Commerzbank ügyfelei. Utóbbi pénzintézet szóvivője szerint nekik csupán néhány bankkártyás ügyfelüket érintette a hiba, konkrét számokat azonban nem említetett a szóvivő. A Postbank pedig elzárkózott attól, hogy kommentálja a számítógépes hibát.

A szoftverprobléma a 45 millió eurocheque (EC) bankkártya tulajdonosnak csaknem a felét érinti a Német Takarékszövetkezeti és Giro Szövetség (DSGV) adatai szerint.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 05:00, szerda | Belföld

Megöltek egy férfit Balatonszemesen

Megöltek egy férfit hétfőn Balatonszemesen, a rendőrség az áldozat egyik fiát elfogta - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján kedden.

2021. Január 19. 18:03, kedd | Belföld

A járványhelyzetben sem változott a nukleáris biztonság szintje

A járványhelyzetben sem változott 2020-ban a nukleáris biztonság szintje - közölte kedden az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) az évindító elektronikus sajtótájékoztatóján közzétett sajtóanyagban.

2021. Január 19. 16:06, kedd | Belföld

Megdöbbentő balesetet vettek videóra

Mint egy akciófilmben, olyan döbbenetes balesetet vett fel egy autó fedélzeti kamerája Gyarmatnál, Győr-Moson-Sopron megyében.

2021. Január 19. 15:01, kedd | Belföld

Többnyire továbbra is stagnál a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

Továbbra is többnyire stagnál a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - közölte a koronavirus.gov.hu.