Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Október 06. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Nem nőtt az áldozatok száma

Nem nőtt az áldozatok száma

Szerdára virradóra nem találtak újabb halottat azon a területen, amelyet elöntött a vörösiszapos víz. Jelenleg 3 embert nem találnak, vagyis keddhez képest csökkent az eltűntek száma. A halottak száma továbbra is 4 - tájékoztatta a Füg

Petróczi Tímea elmondta, hogy a katonák egy TMM-3 típusú híd fémvázát építették fel, amelyre szerdán ráteszik a faborítást. Folyamatos volt a zagytározó megsérült részénél a hármas gyűrű építése, ez most már mindenütt 3-4 méter magas, újabb iszapömlés, szivárgás nincs.

Éjszaka nem találtak újabb áldozatot a keresőcsapatok, eltűntként jelenleg 3 embert tartanak számon. Keddhez képest csökkent az eltűntek száma, mert két ember előkerült. Továbbra is 4 halálos áldozat van. Kórházakban 61 embert kezelnek.

Folyamatos a folyók vizének mentesítése is, a katonák és a tűzoltók vízügyi szakemberek irányításával szórják a vízbe a helyszínre szállított kalcium- és magnézium nitrátot, amellyel a lúgos iszapot semlegesítik. A területre a védekezésben résztvevő erők egy részének leváltására újabb csapatok érkeznek és további munkagépeket is irányítanak a helyszínre.

Az OKF utolsó adatai szerint a szennyezés a Marcalon a Rába közelében, Mersevát és Egyházaskesző között jár, vagyis közel a Rábához. A víz Ph-értéke azonban javul.

A segélyvonalakon, a katasztrófavédelemnél illetve az önkormányzatok továbbra is várják a felajánlásokat.

Tóth Sándor, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerda reggel, hogy a reggeli órákban elemzik az érintett folyóvizek szennyezettségével kapcsolatos újabb adatokat.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő