Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Március 16. 14:53, szerda | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Nem számított a Kossuth-díjra Hobo

Nem számított a Kossuth-díjra Hobo

Igen nagy megtiszteltetés a Kossuth-díj, és nem tudja, hogy megfelel-e ennek- mondta Földes László. Már korábban is előterjesztették egyszer, de akkor végül nem kapott elismerést, akkor sem és most sem gondolta, hogy meg fogja kapni- fogalma

A művészek közül általában a politikai holdudvarokhoz csapódó emberek szokták megkapni a Kossuth-díjat, ő azonban sehova sem tartozik és nem is tartozott, nem „udvarolta körül” egyik oldalt sem, így az elismerés a munkájának szól, illetve annak, hogy a közönség érdeklődése annak ellenére megmaradt, hogy szinte nincs is jelen a kereskedelmi médiában.

Hobo elmondta, hogy soha nem azzal foglalkozott, hogy mik az elvárások, saját örömére alapította meg a Hobo Blues Band-et 33 évesen, holott ebben a korban akkoriban már befejezték a zenélést, és olyan dolgokról ír, énekel, amelyek foglalkoztatják, nem mások igényeit akarja kiszolgálni, ezért aztán tévedett is jó néhányszor.

A néhány héttel ezelőtti búcsúkoncert kapcsán elmondta, hogy özönlenek a levelek azoktól, akik ott voltak, és azok is írnak, akik nem tudtak elmenni. Nem elsősorban a gratuláció a lényeg, hanem a levelek mélysége- mondta Hobo, aki saját bevallása szerint soha nem tudta, hogy ennyit jelent az embereknek az, amit csinálnak. Állandóan dolgozik valamin, előre néz, nincs ideje elemezgetni a múltat, és ha nincs ez a két búcsúkoncert, nem is vette volna észre, hogy mennyien szeretik azt, amit csinálnak.

Arra a kérdésre, hogy mire a legbüszkébb, egy történetet mesélt el Hobo. Minden nap ad pénzt koldusnak, mert ez benne van az általa kitalált Csavargók Tízparancsolatában. Három éve a Városligeti fasornál egy koldus nem fogadta el tőle a pénzt. Azt mondta, hogy Hobo, nem fogadok el tőled semmit, mert te annyit adtál nekem a verseiddel, a zenéddel. Ez hatalmas dicsőség- mondta Földes László.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.