Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Augusztus 06. 09:40, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Nem ússzák meg: az NTSZ feljelentést tesz a győri Dunapart Rezidencia ügyében

Nem ússzák meg: az NTSZ feljelentést tesz a győri Dunapart Rezidencia ügyében

Feljelentést tesz az NTSZ regionális intézete a győri Dunapart Rezidencia ihatatlan ivóvíze ügyében, és a Pannon-Víz is megvizsgálja ennek lehetőségét. Erről csütört

Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a rendőrségen az NTSZ a Dunapart Rezidencia ügyében - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kiss Imre, az NTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének helyettes tisztifőorvosa csütörtökön. A győri vízszolgáltatónál, a Pannon-Víznél megvizsgálják az ügyet, és később döntenek, hogy hitelrontás miatt csatlakoznak-e a feljelentéshez - mondta Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője.

Az NTSZ július közepén állapította meg, hogy Győr egyik társasházában, a Dunapart Rezidencia 3 épületében, ahol körülbelül 140 család él, az ivóvíz emberi fogyasztásra alkalmatlan. Akkor a vízben olyan mennyiségben találtak baktériumokat és különböző élőlényeket, amelyek miatt azt, mint ivóvizet nem lehetett elfogadni. A győri vízszolgáltató több mint egy hétig lajtos kocsiból látta el a házban élőket. A Pannon-Víznél elmondták: a rossz minőségű vízért nem ők a felelősek. A cég csak a társasházig juttatja el az ivóvizet, ami kifogástalan minőségű. A belső hálózatot pedig a társasházat is üzemeltető Dunapart Rezidencia Kft. működteti.
Jakab Tamás, az üzemeltető Dunapart Rezidencia Kft. ügyvezetője azonban csak annyit ismer el, hogy kútjukat egy használaton kívüli tartályra kötötték. Azt viszont nem, hogy ezeket a rendszereket összenyitották volna, hogy a vizek keveredhessenek egymással.
Azt nem tudni, mikor juthatott a szennyezett vízből az ivóvízhálózatba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.