Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2017. November 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Némafilm a Hoppáré Zenekarral

Némafilm a Hoppáré Zenekarral

Az utolsó éjszaka című 100 éves némafilmet vetítik november 5-én 19 órától a Rómer Házban.

A történet egy fiatal földbirtokos feleségéről, Gittáról szól, aki házassága előtt primadonna volt, és visszavágyik a színpadra. Az asszony egy nap elhagyja férjét és kisfiát és Oroszországba szökik Vándoryval, a színésszel. A könnyelmű férfi miután elkártyázta az asszony pénzét és ékszereit, arra kényszeríti, hogy orosz tisztekkel mulasson. Egy este Gittát is elkártyázza, de az asszony lelövi a kártyán nyert jogaival élni kívánó Orlov hadnagyot. Vándory öngyilkosságnak álcázza az esetet, örökre hatalmában tartva ezzel az asszonyt. A háború kitörésekor Gitta hazatér Magyarországra. Miután megtudja, hogy férje meghalt, s gyermekének nyoma veszett egy orfeumba szerződik táncosnőnek. Nyugalmát Vándori felbukkanása zavarja meg. Követeli, hogy hívja meg magához gazdag csodálóját. Az a terve, hogy leitatják, és kifosztják a fiatalembert. Gitta vendégének nyakában függő medalion láttán rájön, hogy az nem más, mint a fia. Nem sikerül lebeszélni a lesben álló Vándoryt tervéről, ezért fia helyett ő hagyja el a házat férfiruhába öltözve. Vándory Miklósnak nézi a kilépőt, zsákba kötözi és egy folyóba dobja. Mire Miklós a rendőrökkel odaér már késő, anyja haldoklik.

Vendég: JAKAB BENKE NÁNDOR a kolozsvári Filmtett újságírója

Az utolsó éjszaka győri zenéjét a Hoppáré Zenekar írja és muzsikálja el, így a jó hangulat garantált! A film után minikoncertet ad a zenekar.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: filmkultura.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.