Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Február 04. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Németországban terrorgyanú miatt elfogtak egy román állampolgárt

Németországban terrorgyanú miatt elfogtak egy román állampolgárt

Németországban elfogtak egy román állampolgárt, aki a hatóságok gyanúja szerint iszlamista terrortámadásra készült - közölték illetékesek pénteken.

A karlsruhei ügyészség és a baden-württembergi tartományi bűnügyi hivatal közös közleménye szerint az állam elleni súlyos, erőszakos bűncselekmény előkészítésével gyanúsított 21 éves, román állampolgárságú férfit még csütörtökön fogták el a frankfurti repülőtéren, egy különleges rendőri egység bevetésével. Pénteken előzetes letartóztatásba helyezték.

A gyanú szerint a férfi egy "iszlamista indíttatású" németországi támadás előkészítéséről kommunikált az interneten másokkal, és azért akart Romániába utazni, hogy folytassa az előkészületeket - áll a közleményben.

A nyomozás során nem tártak fel arra utaló adatokat, hogy kijelölt volna konkrét célpontot - tették hozzá.

A Heidelberg térségében fekvő Rajna-Neckar járásban lakó férfi otthonát átkutatták, lefoglaltak egyebek mellett feljegyzéseket és elektronikus adathordozókat.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság értesülése szerint a házkutatás során rögzített nyomok arra utalnak, hogy a gyanúsított szerzett egy lőfegyvert is a merénylet végrehajtásához. A fegyvert azonban nem találták meg a lakásban.

Tobias Wagner, a karlsruhei ügyészség munkatársa a Bild című lapnak nyilatkozva szokatlannak nevezte az esetet. Az ügyész elmondta: még vizsgálják, hogy a gyanúsított hol és miként radikalizálódott.

Az SWR és a Bild szerint a gyanúsítottnak állandó munkahelye volt a Rajna-Neckar járásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.