Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. November 23. 11:51, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nemi esélyegyenlőségi képzések

Nemi esélyegyenlőségi képzések

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a nemek társadalmi egyenlőségével foglalkozó képzéseket indított a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon. A tréningeket országszerte ezen a héten tartják.

A „gender mainstreaming” a nemek társadalmi egyenlőségének megjelenése a társadalmi gondolkodásban. A stratégia célja, hogy megteremtse a nők és a férfiak egyenlő mértékű gazdasági függetlenségét, felszámolja – amennyiben vannak – a fizetési és foglalkoztatási aránytalanságokat, illetve hogy támogassa a szakmai-, magán- és családi élet fokozottabb összehangolását mindkét nem számára. Célja továbbá, hogy egyenlő részvételi arányt biztosítson a férfiak és nők számára a politikai, gazdasági döntéshozatalban, valamint a tudomány területén, illetve támogassa a nemekhez kötődő sztereotípiák visszaszorítását.

A képzések eddigi résztvevői már betekintést nyerhettek az esélyegyenlőséget érintő európai uniós és hazai jogi, illetve a szervezeti szabályozási rendszerbe, és megismerhették az utóbbi évek ilyen irányú törekvéseit, azok pozitív hatásait. A jelenlévők a tréning során számos interaktív feladatot oldottak meg, amelyek célja az volt, hogy a munkatársak fogékonyabbá váljanak a témával kapcsolatban, megismerjék az esetlegesen megjelenő sztereotípiákat, megvizsgálják a jelenlegi magyarországi helyzetet és építsék be a mindennapi munkájukba, illetve a saját döntéshozatali folyamataikba az együttgondolkodás során megszerzett ismereteiket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tegnap délelőtt a katasztrófavédelmi őrsök állománya, délután pedig az önkormányzatok közbiztonsági referensei vettek részt a képzésen tíz-tíz fővel.

Novemberben összesen tizenöt-tizenöt tréning valósul meg a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon, amúlt hónapban pedig már húsz tréning valósult meg, amelyen a központi állomány tagjai közül százötvennégyen vettek részt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.