Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 11. 17:38, szerda | Belföld

Nemzetközi dizájnverseny döntősei között a budapesti hotel

Nemzetközi dizájnverseny döntősei között a budapesti hotel

A Legjobb Luxus Lobbi és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriában került a döntősök közé a VarroDesign által tervezett Mystery Hotel Budapest.

Varró Zoltán designer és csapata, a VarroDesign idén már harmadik alkalommal került be a vendéglátóipari design legrégibb és legrangosabb díja, a Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design finalistái közé a Legjobb Luxus Lobbi és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriában - adta hírül a szálloda.

A díjra az idei évben 440 pályázat érkezett 23 kategóriában. A 82 szobás, ötcsillagos Mystery Hotel Budapest a lobbi kategóriában a kínai W Xi'an, a Waldorf Astoria Bangkok és a W Atlanta Midtown szállodákkal, szoba kategóriában pedig kaliforniai, anguillai és londoni hotelekkel versenyez.

A szállodát a VarroDesign eredetileg Upscale kategóriában nevezte, de a verseny szervezői felminősítették Luxury kategóriába így végül itt indult el.

A hotel- és étteremdesign Oscar-díjaként is emlegetett Gold Key Awards-ot idén 39. alkalommal adják át november 11-én egy nagyszabású gálavacsorán a New York-i Ciprianiban.

Varró Zoltán számára nem ismeretlen a terep, hisz korábban két alkalommal is sikerrel szerepelt munkáival a finalisták között. 2015-ben a Gold Key Awards-on a VarroDesign által tervezett Aria Hotel Budapest három kategóriában (Legjobb Luxus Szálló, Legjobb Luxus Előcsarnok és a Legjobb Luxus Vendégszoba) is döntős lett.

Egy évvel később pedig a VarroDesign már két munkával - Science Hotel Szegeddel és a budapesti Onyx Étteremmel - is bejutott a döntőbe. A magyar tervezőcsapat végül a Science Hotel Szegeddel nyerte el a Legjobb Lobbi díját.

A hotelről:

Budapest VI. kerületében, a Podmaniczky és Vörösmarty utca sarkán található eklektikus épületet a Magyar Szabadkőművesek Szimbolikus Nagypáholya építtette 1896-ban. A Ruppert Vilmos műépítész által megálmodott tereket Than Mór művei díszítették, az üvegablakokat Róth Miksa készíttette. Az épület történelme során több ízben tulajdonost és funkciót váltott, jelenlegi formáját Varró Zoltán tervei alapján nyerte el.

A szálloda önálló tematikával várja vendégeit, mely a luxus - varázslat - élmény hármasára épül. A koncepciót a több mint százéves épület történelmi örökségét tiszteletben tartva, annak építészeti értékeit megőrizve különleges megoldások, egyedülállóan újszerű vizuális trükkök, optikai illúziók egészítik ki és teszik teljessé.

Az épület szíve a The Great Hall Restaurant & Lounge. A terem meghatározó része az óriási csillár, az oszlopok, a súlyos függönyök és a Loggiára vezető két vas csigalépcső. Az étterem gasztronómiai inspirációját a nagypolgári, századfordulós ízek jelentették, melyeket modernizált a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező séf és csapata.

A szállodában 3 különböző stílusú szobát találunk, melyek a görög oszloprend alapján a dór, az ión és a korinthoszi neveket viselik.

A lakosztályok is maradandó élményt ígérnek: az Atelier Studio egy festőművész otthonát idézi meg, a Da Vinci Suite századfordulós kényelmet nyújt, a Terráriumszoba pedig egy üvegfalú és üvegtetejű építészeti különlegesség.

Az egyik szobában Mona Lisával is találkozhatunk.

A The Secret Garden Day Spa az épület belső udvarán kapott helyet, ahol hatalmas pálmafák alatt pihenhetnek a vendégek.

A nyár elején bemutatkozó The Sky Garden Rooftop Terrace tetőteraszról a Budai Várra nyíló kilátást élvezhetnek a vendégek, az épület tetején pedig egy privát, szabadtéri jacuzzit vehetnek igénybe.

A szállodában három, külön bejáratú rendezvénytermet is kialakítottak.

A Mystery Hotel Budapest a nemzetközi Preferred Hotels & Resorts szállodalánc luxusszállodákat is tömörítő L.V.X brandjének a tagja.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Mystery Hotel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.