Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 23. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nemzetközi projekt indult a Duna vízgyűjtőinek védelmére

Nemzetközi projekt indult a Duna vízgyűjtőinek védelmére

Nemzetközi projekt indult a Duna vízgyűjtő területeinek védelme, valamint a vízkészletek megóvása érdekében - közölte a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 2,6 milliárd euró összköltségű Camaro-D (Cooperating towards Advanced Management Routines for land use impacts on the water regime in the Danube river basin) projekthez a Duna-menti országokból 23 partnerszervezet - köztük több minisztérium, egyetem és kutatóintézet - csatlakozott, a nemzetközi együttműködést a osztrák Szövetségi Mezőgazdasági, Erdészeti, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fogja össze.

A 2019-ig tartó projekttől azt várják, hogy a területhasználati és területkezelési jó gyakorlatok össszegyűjtésével és alkalmazásával javulhat a Duna vízminősége - írták. A partnerszervezetek szakemberei az együttműködés során tanulmányozhatják és elsajátíthatják azokat a technikákat, amelyeket a térség más országai alkalmaznak a vízhez kötődő területhasználatban - áll a közleményben.

Címkék: duna, vízgyűjtő, védelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.