Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Augusztus 31. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Nemzetközi Duna Nap

Nemzetközi Duna Nap

"Tégy a folyókért!"- ezzel a jelszóval nyitották meg kedden a Nemzetközi Duna Nap győri rendezvényeit. Az szak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósá

A Nemzetközi Duna Nap rendezvénye párbeszédet, fórumot, találkozási lehetőséget kínált a vízügyes szakembereknek és a vízfogyasztó lakosságnak, hogy a civilek megismerhessék a vízgazdálkodás, a vízvédelem céljait, s ugyanakkor ráirányíthassák az ifjú nemzedék, a gyerekek figyelmét a környezettudatos magatartásra. Ezt szolgálta a Duna társasjáték, és tesztkitöltés a mikroszkópos vizsgálódás, a homokzsákolás, vagy halas bemutató.

Európa második legnagyobb folyója ugyan idén tavasszal sok gondot okozott a nagy árvizek miatt a vízügyi szakembereknek, ők mégis inkább a szárazabb, csapadékban szegény időszak nehézségeit ítélik komolyabbnak.

A Duna Napon bemutatták a révfalui vízmű legújabb termékét a Pannon-vizet is, amely 19 literes kiszerelésben igényelhető a Pannon-Víz honlapján.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.