Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Február 22. 14:45, kedd | Sport
Forrás: HírTV

Nemzetközi tornára készülnek a mieink

Nemzetközi tornára készülnek a mieink

Első idei nemzetközi tornájára készül a magyar férfi vízilabda-válogatott. Kemény Dénes csapata Kanada, Németország és Ausztrália ellen száll vízbe a szerdától-péntekig tartó Volvo-kupán, a szövetségi kapitányról elnevezett misko

A vízilabda válogatott szövetségi kapitánya úgy tervezi, a tornán mindegyik mérkőzésen különböző összetételű csapatot küld a medencébe, azaz mindenkinek esélyt ad a bizonyításra. „Most nincs válogatott keret, mindig meghívok játékosokat a közös edzésekre, most a mérkőzésre hívtam meg játékosokat. Nyilván rotálni fogom a 21 játékost ezeken a mérkőzéseken, és azt szeretném, ha lényegesen közelebb kerülnék - csak 1-2 kérdőjel maradna – ahhoz, hogy május végére milyen összetételben kezdjük meg a felkészülést a sanghaji vébére” – mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A tornára hazajöttek a külföldön játszó olimpiai bajnok pólósok is, a Rijeka légiós testvérpárja, Varga Dániel és Dénes, valamit az olasz Pro Reccoból Madaras Norbert és a két év kihagyás után visszatért Kásás Tamás is. A vállsérülése miatt egy évet kihagyó Kiss Gergely is újra játszik.

„Hogy mi motivál még minket? Azt hiszem az, hogy győzni sokkal jobb, mint veszíteni. Szeretjük amit csinálunk, élvezzük az egymás társaságát, és úgy érzem sikeresek vagyunk még mindig. Ugyanakkor Londonban ugyanolyan esélyünk van aranyérmet nyerni” – közölte Biros Péter olimpiai bajnok vízilabdázó.

A szerdától kezdődő Volvo-kupán sorrendben Ausztrália, Németország és Kanada lesz a Kemény-csapat ellenfele. Előtte kedden a válogatott a debreceni uszodában játszik barátságos meccset Kanada legjobbjaival. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g