Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2018. December 27. 05:00, csütörtök | Belföld

Neves fotós és fiatal fia kaptak szén-monoxid -mérgezést karácsonykor

Neves fotós és fiatal fia kaptak     szén-monoxid -mérgezést karácsonykor

Egy dévaványai házban két holttestet találtak december 25-én. Apa és fia szén-monoxid-mérgezésben haltak meg. A 24 éves D. Kristóf a helyi csapatban focizott valamint elismert természetfotós volt – írja a Bors.

A férfi és az 56 éves apja azért halt meg, mert a fürdőszobájukban lévő gázkazán meghibásodott és szén-monoxid-mérgezést kaptak. A 24 éves D. Kristóf a Dévaványai SE labdarúgója volt – írja a Bors.

"Többet nem fogod megkérdezni, mint a gimis éveink alatt minden hétfőn, hogy hétvégén kint voltam-e a meccsen és hogyan játszottál." – írta a férfi egyik közeli barátja a közösségi oldalán. D. Kristófnak a sport mellett a másik szenvedélye a természetfotózás volt. Sok elismerést kapott és volt egy saját honlapja is, ahol megosztotta a képeit és a gondolatait.

"A természet iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult, ami főként lakóhelyem rendkívül gazdag élővilágának és annak közvetlen közelségének köszönhető" – olvasható a bemutatkozásában.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid-mérgezést a legtöbbször a helytelenül használt tüzelő- és fűtőberendezés, kémény okozza. Ezért rendkívül fontos, hogy a kazánokat és a kéményeket minden fűtési időszak előtt ellenőriztessük.

Azokat a helyiségeket, amelyekben a tüzelőberendezés található, rendszeresen szellőztessék, megakadályozva a mérgező gázok felhalmozódását. A szakboltokban kapható elektronikus szén-monoxid-jelző készülékekkel jelezhető a veszély!

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 19:01, szombat | Belföld

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon - közölte honlapján a rendőrség szombaton.

2021. Június 12. 16:58, szombat | Belföld

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

2021. Június 12. 07:00, szombat | Belföld

Nőtt a hazai villamosenergia- és gázfelhasználás

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4168 gigawattóra (GWh) volt márciusban, 3,3 százalékkal több, mint egy éve, a földgáz belföldi felhasználása 9 százalékkal 42,6 petajoule-ra (PJ) nőtt