Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 27. 05:00, csütörtök | Belföld

Neves fotós és fiatal fia kaptak szén-monoxid -mérgezést karácsonykor

Neves fotós és fiatal fia kaptak     szén-monoxid -mérgezést karácsonykor

Egy dévaványai házban két holttestet találtak december 25-én. Apa és fia szén-monoxid-mérgezésben haltak meg. A 24 éves D. Kristóf a helyi csapatban focizott valamint elismert természetfotós volt – írja a Bors.

A férfi és az 56 éves apja azért halt meg, mert a fürdőszobájukban lévő gázkazán meghibásodott és szén-monoxid-mérgezést kaptak. A 24 éves D. Kristóf a Dévaványai SE labdarúgója volt – írja a Bors.

"Többet nem fogod megkérdezni, mint a gimis éveink alatt minden hétfőn, hogy hétvégén kint voltam-e a meccsen és hogyan játszottál." – írta a férfi egyik közeli barátja a közösségi oldalán. D. Kristófnak a sport mellett a másik szenvedélye a természetfotózás volt. Sok elismerést kapott és volt egy saját honlapja is, ahol megosztotta a képeit és a gondolatait.

"A természet iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult, ami főként lakóhelyem rendkívül gazdag élővilágának és annak közvetlen közelségének köszönhető" – olvasható a bemutatkozásában.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid-mérgezést a legtöbbször a helytelenül használt tüzelő- és fűtőberendezés, kémény okozza. Ezért rendkívül fontos, hogy a kazánokat és a kéményeket minden fűtési időszak előtt ellenőriztessük.

Azokat a helyiségeket, amelyekben a tüzelőberendezés található, rendszeresen szellőztessék, megakadályozva a mérgező gázok felhalmozódását. A szakboltokban kapható elektronikus szén-monoxid-jelző készülékekkel jelezhető a veszély!

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt