Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2018. December 27. 05:00, csütörtök | Belföld

Neves fotós és fiatal fia kaptak szén-monoxid -mérgezést karácsonykor

Neves fotós és fiatal fia kaptak     szén-monoxid -mérgezést karácsonykor

Egy dévaványai házban két holttestet találtak december 25-én. Apa és fia szén-monoxid-mérgezésben haltak meg. A 24 éves D. Kristóf a helyi csapatban focizott valamint elismert természetfotós volt – írja a Bors.

A férfi és az 56 éves apja azért halt meg, mert a fürdőszobájukban lévő gázkazán meghibásodott és szén-monoxid-mérgezést kaptak. A 24 éves D. Kristóf a Dévaványai SE labdarúgója volt – írja a Bors.

"Többet nem fogod megkérdezni, mint a gimis éveink alatt minden hétfőn, hogy hétvégén kint voltam-e a meccsen és hogyan játszottál." – írta a férfi egyik közeli barátja a közösségi oldalán. D. Kristófnak a sport mellett a másik szenvedélye a természetfotózás volt. Sok elismerést kapott és volt egy saját honlapja is, ahol megosztotta a képeit és a gondolatait.

"A természet iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult, ami főként lakóhelyem rendkívül gazdag élővilágának és annak közvetlen közelségének köszönhető" – olvasható a bemutatkozásában.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid-mérgezést a legtöbbször a helytelenül használt tüzelő- és fűtőberendezés, kémény okozza. Ezért rendkívül fontos, hogy a kazánokat és a kéményeket minden fűtési időszak előtt ellenőriztessük.

Azokat a helyiségeket, amelyekben a tüzelőberendezés található, rendszeresen szellőztessék, megakadályozva a mérgező gázok felhalmozódását. A szakboltokban kapható elektronikus szén-monoxid-jelző készülékekkel jelezhető a veszély!

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 16:03, csütörtök | Belföld

Munkanap-áthelyezés miatt módosul a vonatközlekedés a hétvégén

Pénteken a munkanapra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok a szombati munkanap miatt

2019. December 12. 14:03, csütörtök | Belföld

Mérséklődnek a társadalmi különbségek Magyarországon

Mérséklődnek a társadalmi különbségek Magyarországon, a szegénység folyamatosan csökken, és Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján tovább nőtt az életszínvonal

2019. December 12. 13:11, csütörtök | Belföld

Magyar származású színésznő is szerepel A Gyűrűk Ura-sorozatváltozatában

A magyaros nevű Ema Horvath is csatlakozott A Gyűrűk Ura sorozatváltozatához.

2019. December 12. 11:04, csütörtök | Belföld

Egyre több a tananyag és az elvárás az egyetemeken – Tényleg túl vannak tehelve az egyetemisták?

Múlt héten megrázó hírről számolt be a magyar sajtó, amikor kiderült, hogy öngyilkos lett egy diák az Óbudai Egyetemen.