Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2018. December 27. 05:00, csütörtök | Belföld

Neves fotós és fiatal fia kaptak szén-monoxid -mérgezést karácsonykor

Neves fotós és fiatal fia kaptak     szén-monoxid -mérgezést karácsonykor

Egy dévaványai házban két holttestet találtak december 25-én. Apa és fia szén-monoxid-mérgezésben haltak meg. A 24 éves D. Kristóf a helyi csapatban focizott valamint elismert természetfotós volt – írja a Bors.

A férfi és az 56 éves apja azért halt meg, mert a fürdőszobájukban lévő gázkazán meghibásodott és szén-monoxid-mérgezést kaptak. A 24 éves D. Kristóf a Dévaványai SE labdarúgója volt – írja a Bors.

"Többet nem fogod megkérdezni, mint a gimis éveink alatt minden hétfőn, hogy hétvégén kint voltam-e a meccsen és hogyan játszottál." – írta a férfi egyik közeli barátja a közösségi oldalán. D. Kristófnak a sport mellett a másik szenvedélye a természetfotózás volt. Sok elismerést kapott és volt egy saját honlapja is, ahol megosztotta a képeit és a gondolatait.

"A természet iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult, ami főként lakóhelyem rendkívül gazdag élővilágának és annak közvetlen közelségének köszönhető" – olvasható a bemutatkozásában.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid-mérgezést a legtöbbször a helytelenül használt tüzelő- és fűtőberendezés, kémény okozza. Ezért rendkívül fontos, hogy a kazánokat és a kéményeket minden fűtési időszak előtt ellenőriztessük.

Azokat a helyiségeket, amelyekben a tüzelőberendezés található, rendszeresen szellőztessék, megakadályozva a mérgező gázok felhalmozódását. A szakboltokban kapható elektronikus szén-monoxid-jelző készülékekkel jelezhető a veszély!

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 09:32, hétfő | Belföld

Halálos vonatbaleset történt Csengelénél

Egy ember meghalt a hétfő reggeli csengelei vasúti balesetben - közölte a rendőrség a honlapján.

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.

2021. Október 17. 14:08, vasárnap | Belföld

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés.

2021. Október 17. 13:07, vasárnap | Belföld

Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben - mondta a közösségi oldalán szombaton közzétett videójában Novák Katalin.