Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Szeptember 09. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

NFM: a tudatos erdőgazdálkodás a jövő Magyarországának egyik útja

NFM: a tudatos erdőgazdálkodás a jövő Magyarországának egyik útja

A kormányváltás után bekövetkezett vagyonpolitikai szemléletváltásnak köszönhetően az állami erdőgazdaságok mindegyike pozitív adózás előtti eredményt ért el az elmúlt két évben - hangsúlyozta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Vadgasztronómiai Fesztiválon 2013. szeptember 7-én, a fejér megyei Soponyán.

A hetedik alkalommal megrendezett eseményen a tárcavezető kiemelte, hogy a tudatos kormányzati tevékenység és megváltozott vagyonpolitikai szemlélet tette lehetővé az erdőkben rejlő adottságok hatékonyabb kiaknázását. “Míg 2010-ben több állami gazdaság is veszteséggel zárta az évet, addig 2011-ben és 2012-ben mindegyik társaság pozitív adózás előtti eredményt ért el. Az elmúlt 3 évben az állami erdőgazdaságok több mint két és fél ezer kilométer hosszan létesítettek erdei utakat. 40 ezer hektárra tehető az új és felújított erdők területe, megújult 22 vadászház.”

A hazai természetjárás jelentőségéről szólva a fejlesztési miniszter emlékeztetett a kormány és a Magyar Természetjáró Szövetség között a közelmúltban létrejött megállapodásra. “Az együttműködés célja, hogy a hazai természetjárás ismét elérje korábbi színvonalát, megújuljanak turistaházaink, turistaútjaink, és ezáltal növekedjen a belföldi turizmus” - fogalmazott Németh Lászlóné.

A soponyai Vadgasztronómiai Fesztivál jelentőségét méltatva kitért arra, hogy szükség van a vadhúst és a vadételeket népszerűsítő programra, hiszen a kiváló minőségű alapanyag nincs az őt megillető helyen a magyar étrendben. Magyarországon az egy főre jutó húsfogyasztás 70 kilogramm évente, ebből kevesebb mint fél kilogrammot tesz ki a vadhús. Éppen ezért fontos, hogy bekerüljön a közétkeztetésbe, hogy fogyasztása a következő generációknak már természetes legyen.

A kormányzati szándék egyértelmű: fenntartjuk az erdőket, növeljük értékeit, békében a természettel kiaknázzuk lehetőségeit. Ez is a jövő Magyarországának egyik útja – zárta köszöntőjét a fejlesztési miniszter, majd ünnepélyesen megnyitotta a fesztivált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma