Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Augusztus 13. 10:41, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

NGM: emléknap a munkabalesetben elhunyt, megrokkant munkavállalók tiszteletére

NGM: emléknap a munkabalesetben elhunyt, megrokkant munkavállalók tiszteletére

A kormány április 28-át a munkabalesetben elhunyt, megrokkant munkavállalók emléknapjává nyilvánítja - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

Közleményében a szaktárca hangsúlyozza: az értékteremtő munka megbecsülése, a munkabalesetek megelőzésének elősegítése érdekében a kormány kiemelt fontosságot tulajdonít az egészséges és biztonságos munkavégzés körülményeinek. Ennek megteremtésére és fenntartására azzal is fel kívánja hívni a munkáltatók és a munkavállalók figyelmét, hogy április 28-át a munkabalesetben elhunyt, illetve megrokkant munkavállalók emléknapjává nyilvánítja.
Magyarország gazdagságának alapja a munka, ugyanakkor a munkavégzés sok esetben veszéllyel is járhat. Fontos, hogy a munkaadók a munkavédelmi szabályok betartása mellett mindent megtegyenek a munkavállalók életének és testi épségének védelméért, biztonságáért - emeli ki a minisztérium.
A közleményben a kormány felkéri a munkáltatókat és a munkavállalókat, hogy - a munkavégzés egészséget nem veszélyeztető és biztonságos feltételeinek megteremtéséhez fűződő össztársadalmi érdek hangsúlyozása mellett - minden évben április 28-án emlékezzenek meg a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalókról.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár