Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Június 23. 14:49, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Nigéria búcsúzott

Nigéria búcsúzott

Aki nem az argentin válogatott mérkőzését választotta kedd este, az alighanem jól döntött, hiszen egy lüktető iramú, izgalmas mérkőzést láthatott, melyen Nigéria és Dél-Korea legjobb labdarúgói csaptak össze a legjobb 16 közé jutá

Különös volt ez a párosítás már csak azért is, mert egy afrikai és egy ázsiai együttes csapott össze, más különben pedig mindkét válogatottnak volt reális esélye a továbbjutásra. Éppen ezért elvárható volt tőlük, hogy a maximumra törekedjenek. Nos, a mérkőzést megtekintő szurkolóknak és nekünk, a tévé előtt ülőnek sem kellett csalódnunk. Ahogy azt Lars Lagerbäck, a nigériaiak szövetségi kapitánya a találkozó előtt kifejtette, a továbbjutás reménye alapos ösztönző volt a már két vereséget is elszenvedett csapatának, míg a dél-koreaiak mentalitását már egy jó ideje ismerjük, így nem is volt kérdés, hogy mindent megtesznek a győzelemért.

 

Ez látszódott is az első percek eseményeiből, hiszen már a 2. percben adódott egy lehetőség Huh Dzsung Mu csapata előtt: Afolabi elvesztett labdája után Ki Szung Jong indította remek ütemben a védők között kilépő Li Csung Jongot, aki azonban a kapu mellé lőtt. Majd jött Ki Szung Jong, s egy távoli lövéssel jelezte, Enyeama kapus most sem készülhet egyszerű mérkőzésre. Az afrikai gárda azonban hamar kijött a szorításból, sőt a 12. percben meg is szerezte a vezetést. Odiah szelte át a koreai védelmet a jobb oldalon, beadása pedig épp Uchéhoz ért, aki Csa Du Rit megelőzve a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

 

A szürke mezőnyjáték húsz perce következett ezután, majd villantak a fehér mezesek is: Ki Szung Jong szabadrúgása után Li Dzsung Szu először fejjel próbálta volna a kapuba juttatni a labdát, ám elvétette azt, jobb lábbal azért így is sikerült a gólvonal mögé lőnie azt (1-1).

 

Az egyenlítő gólt át is lendítette a koreaiakat a holtponton, jobban is kezdték a második játékrészt: a 49. percben Pak Csu Jung zseniális csavarással a bal alsó sarokba küldte a labdát szabadrúgásból (1-2). Lagerbäck mesternek már nem volt más választása, behozta Martinst Kanu helyére. Ám mégis a másik oldalon adódott előbb gólhelyzet, Pak Csu Jung duplázhatott volna, de emelését Enyeama könnyedén leszedte. A 66. percben Yakubu kihagyta az egész vb eddigi legnagyobb helyzetét, amikor Yussuf beadásakor az üres kapu mellé lőtt. Két perc múlva viszont már megdicsőült az Everton támadója, miután Kim Nam Il látványos mozdulattal buktatta Obasit a tizenhatoson belül, ő pedig biztos lábbal értékesítette a jogosan megítélt büntetőt (2-2).

 

Így már rezgett a léc az ázsiaiak alatt, akik megpróbáltak másodszor is fordítani. Shittu önveszélyes mentése, majd Pak Dszi Szung oldalhálót csipkéző lövése meg is adhatta volna ennek a lehetőségét, de ezek a helyzetek kimaradtak. Miként Martins pörgetése is a 70. percben. Óriási ziccer maradt kihasználatlanul. Dél-Korea ezzel a döntetlennel továbbjutott, míg Nigéria búcsúzott a tornától.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!