Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Március 25. 14:20, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nincs pénzügyi tartaléka az önkormányzatoknak

Nincs pénzügyi tartaléka az önkormányzatoknak

A megyei és települési önkormányzatok pénzügyi tartalékai egyaránt kimerültek — derül ki egy friss pénzügyi felmérésből, amelyről a Békés Megyei Hírlap számolt be. A legtöbben átszervezéssel és hitelfelvétellel igyekeznek enyh

A szarvasi önkormányzat anyagi helyzete stabil, bár az idén 136 millió forintos működési hitelt terveztek be, bíznak abban, hogy ezt mégsem kell felvenniük. Békéscsaba 2008-ban bocsátott ki négymilliárd forint névértékű kötvényt. Három esztendővel később, 2011-ben, ha a soron következő, márciusi közgyűlés rábólint, akkor a város újabb négymilliárdos kötvénycsomagot vesz igénybe.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere azt mondta, a 2008-as kötvénykibocsátáskor fontos vezérelv volt az, hogy az elkövetkező 2—3 év fejlesztési kiadásainak részbeni fedezetet teremtsenek. Hozzátette, a cél megvalósult, az idei évi költségvetés is tartalmaz pénzeszközt a kötvénytőke fel nem használt részeként. Ugyanakkor a város vagyoni bevételei a tervezetthez képest nagymértékben csökkentek, így csak minimálisan tudtak hozzájárulni a beruházások megvalósításához. A megvalósított fejlesztések azt eredményezték, hogy négy év alatt az önkormányzat vagyona több milliárd forinttal nőtt. Ugyanakkor a nagy volumenű, a város további fejlődését elősegítő fejlesztési elképzelések megvalósítása indokolja az újabb kötvénykibocsátásról szóló döntés meghozatalát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár