Városlista
2019. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2010. Január 23. 14:34, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Nincs pluszpénz?

Nincs pluszpénz?

Az Egészségügyi Minisztérium nem tud azonnali pénzbeli támogatást nyújtani a betegszállítást végző, nehéz anyagi helyzetbe került magáncégeknek, de az érintettek bevonásával megvizsgálja, hogy különböző módosításokkal milyen pl

A Népszabadság emlékeztet: a betegszállító cégeknek az idén mintegy egymilliárd forint többletpénzre lenne szükségük a biztonságos működéshez. A kilencvennégy magánszolgáltató évente hárommillió beteget szállít hatszázötven autóval, és közülük sok vállalkozás pengeélen táncol. Növekedtek a kiadásaik, s nincs pénzük az elöregedett járműpark lecserélésére.

Bíró Ferenc, az egyesület elnöke azt mondta: félő, hogy azonnali támogatás hiányában nem lesznek képesek még hónapokig kitartani, de megoldást jelenthet, ha felkutatják a rendszer tartalékait, csökkentik az indokolatlan szállítások számát. Indokolatlan szállításnak nevezte azt, ha egy beteget nem a lakóhelyéhez legközelebbi intézménybe visznek kezelésre - olvasható a lapban.
A szaktárca azt nyilatkozta: 2008-ban 1,5 milliárd forinttal több forrást kaptak a betegszállítók, 2009-ben többszörösére emelkedett a betegkíséreti díj, az idei költségvetés azonban pluszpénzekre nem ad lehetőséget. Javaslatot dolgoznak ki a rendszer egyes elemeinek pontosítására, az könnyebbséget jelenthet a cégeknek.

(nol.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 20. 18:01, csütörtök | Belföld

Idén 11 ezren jelentkeztek a vándortáborokra

A tavalyinál négyezerrel több, mintegy tizenegyezer diák és tanár jelentkezett az idei vándortáborokra – mondta Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtök reggel az M1-en.

2019. Június 20. 15:46, csütörtök | Belföld

Autók merültek el az esővízben Szolnokon a felhőszakadás után

Felhőszakadás után három személygépkocsi merült el az esővízben szerda este egy szolnoki aluljáróban, az autók tetejére menekült utasokat a tűzoltók helyezték biztonságba

2019. Június 20. 15:40, csütörtök | Belföld

A volt feleségét lőtte fejbe az érdi férfi

A volt feleségét lőtte fejbe az az érdi férfi, akit hétfőn fogtak el a rendőrök. A bíróság csütörtökön letartóztatta – közölte a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel.

2019. Június 20. 14:50, csütörtök | Belföld

Megdőlt a csapadékrekord szerdán

Megdőlt a napi csapadékrekord szerdán - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.