Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2018. December 11. 17:02, kedd | Belföld

Nínó maci utazik mától a betegekkel

Nínó maci utazik mától a betegekkel

Évente több tízezer gyereket szállítanak a mentők, az ő kedvükért mostantól plüssmackó lesz minden mentőautóban - jelentették be a kezdeményezők, az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A mentők évente több mint 40 ezer gyermeknek nyújtanak segítséget, sokszor tapasztalják, hogy a gyermek számára a váratlan, számos esetben sokkoló helyzet komoly és nehezen feldolgozható lelki feszültséget, ijedtséget, félelmet szül - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ képviselőinek részvételével.

Az első 2000 Nínó maci kiosztása már országszerte zajlik.

Az ilyen esetekbenjótékony hatású lehet egy apró, gyermeki szemmel ismerős plüssfigura közelsége, érintése. Korábban is volt arra civil kezdeményezés, hogy játékok kerüljenek a mentőautókba, de ezek sokfélék voltak, valamiféle "egységesítésre" volt szükség.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és az Országos Mentőszolgálat együttműködése alapján mostantól egységes plüssmacik kerülnek minden mentőautóba. A macikat, melyek a „Nínó" nevet kapták, megváltozott munkaképességű emberek készítik, a Szeretetszolgálat pedig ingyen adja át őket a mentőknek.

A mentők cicája is segített az ellátásban

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalára felkerült egy videó, melyen egy édesanya arról mesél, őt és családját Mikuláskor érte közlekedési baleset. Kilenc hónapos gyermeke megnyugtatására a csillaghegyi mentősök még a mentőállomás cicáját is bevetették.

Természetesen innen sem hiányozhatott a plüssmackó.

Forrás: origo.hu

Főkép: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 15:04, csütörtök | Belföld

Elítélték a szurkáló utast

Négy és fél év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki tavaly részegen megszúrt egy buszvezetőt – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-it.

2019. Július 18. 14:49, csütörtök | Belföld

Magyarországon is a boltokba polcára kerül a Costa Coffee

A Coca-Cola HBC – a Coca-Cola termékek egyik legnagyobb palackozója – legalább 10 országban tervezi elindítani a Costa Coffee forgalmazását 2020-ban - olvasható a vállalat közleményében.

2019. Július 18. 13:07, csütörtök | Belföld

Rabszolgatartó család tagjait tartóztatták le Zalában

Letartóztattak egy 41 éves nőt, valamint a fiát és egyik lányát, mert a gyanú szerint évek óta több embert is „rabszolgaként” tartottak és használtak ki Pakodon

2019. Július 18. 12:18, csütörtök | Belföld

Megvásárolja a Vodafone az UPC-t

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.