Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2018. December 11. 17:02, kedd | Belföld

Nínó maci utazik mától a betegekkel

Nínó maci utazik mától a betegekkel

Évente több tízezer gyereket szállítanak a mentők, az ő kedvükért mostantól plüssmackó lesz minden mentőautóban - jelentették be a kezdeményezők, az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A mentők évente több mint 40 ezer gyermeknek nyújtanak segítséget, sokszor tapasztalják, hogy a gyermek számára a váratlan, számos esetben sokkoló helyzet komoly és nehezen feldolgozható lelki feszültséget, ijedtséget, félelmet szül - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ képviselőinek részvételével.

Az első 2000 Nínó maci kiosztása már országszerte zajlik.

Az ilyen esetekbenjótékony hatású lehet egy apró, gyermeki szemmel ismerős plüssfigura közelsége, érintése. Korábban is volt arra civil kezdeményezés, hogy játékok kerüljenek a mentőautókba, de ezek sokfélék voltak, valamiféle "egységesítésre" volt szükség.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és az Országos Mentőszolgálat együttműködése alapján mostantól egységes plüssmacik kerülnek minden mentőautóba. A macikat, melyek a „Nínó" nevet kapták, megváltozott munkaképességű emberek készítik, a Szeretetszolgálat pedig ingyen adja át őket a mentőknek.

A mentők cicája is segített az ellátásban

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalára felkerült egy videó, melyen egy édesanya arról mesél, őt és családját Mikuláskor érte közlekedési baleset. Kilenc hónapos gyermeke megnyugtatására a csillaghegyi mentősök még a mentőállomás cicáját is bevetették.

Természetesen innen sem hiányozhatott a plüssmackó.

Forrás: origo.hu

Főkép: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 12:02, szerda | Belföld

Több mint 6 százalékkal csökkent a használt lakások ára

A használt lakások 6,3 százalékkal lettek olcsóbbak az idei második negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest, erre öt éve nem volt példa

2020. Október 21. 11:03, szerda | Belföld

Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton

Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton, először Esztergomnál.

2020. Október 21. 09:51, szerda | Belföld

Változik a menetrend október 23-án és a hétvégén

Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a vasúti közlekedési rend: október 22-én pénteki, 23-án szombati, 24-én ünnepnapi, 25-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

2020. Október 21. 09:40, szerda | Belföld

Meghalt 48 beteg, 1423-mal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt negyvennyolc többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1423 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.