Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 11. 17:02, kedd | Belföld

Nínó maci utazik mától a betegekkel

Nínó maci utazik mától a betegekkel

Évente több tízezer gyereket szállítanak a mentők, az ő kedvükért mostantól plüssmackó lesz minden mentőautóban - jelentették be a kezdeményezők, az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A mentők évente több mint 40 ezer gyermeknek nyújtanak segítséget, sokszor tapasztalják, hogy a gyermek számára a váratlan, számos esetben sokkoló helyzet komoly és nehezen feldolgozható lelki feszültséget, ijedtséget, félelmet szül - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ képviselőinek részvételével.

Az első 2000 Nínó maci kiosztása már országszerte zajlik.

Az ilyen esetekbenjótékony hatású lehet egy apró, gyermeki szemmel ismerős plüssfigura közelsége, érintése. Korábban is volt arra civil kezdeményezés, hogy játékok kerüljenek a mentőautókba, de ezek sokfélék voltak, valamiféle "egységesítésre" volt szükség.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és az Országos Mentőszolgálat együttműködése alapján mostantól egységes plüssmacik kerülnek minden mentőautóba. A macikat, melyek a „Nínó" nevet kapták, megváltozott munkaképességű emberek készítik, a Szeretetszolgálat pedig ingyen adja át őket a mentőknek.

A mentők cicája is segített az ellátásban

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalára felkerült egy videó, melyen egy édesanya arról mesél, őt és családját Mikuláskor érte közlekedési baleset. Kilenc hónapos gyermeke megnyugtatására a csillaghegyi mentősök még a mentőállomás cicáját is bevetették.

Természetesen innen sem hiányozhatott a plüssmackó.

Forrás: origo.hu

Főkép: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.