Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2018. December 11. 17:02, kedd | Belföld

Nínó maci utazik mától a betegekkel

Nínó maci utazik mától a betegekkel

Évente több tízezer gyereket szállítanak a mentők, az ő kedvükért mostantól plüssmackó lesz minden mentőautóban - jelentették be a kezdeményezők, az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A mentők évente több mint 40 ezer gyermeknek nyújtanak segítséget, sokszor tapasztalják, hogy a gyermek számára a váratlan, számos esetben sokkoló helyzet komoly és nehezen feldolgozható lelki feszültséget, ijedtséget, félelmet szül - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ képviselőinek részvételével.

Az első 2000 Nínó maci kiosztása már országszerte zajlik.

Az ilyen esetekbenjótékony hatású lehet egy apró, gyermeki szemmel ismerős plüssfigura közelsége, érintése. Korábban is volt arra civil kezdeményezés, hogy játékok kerüljenek a mentőautókba, de ezek sokfélék voltak, valamiféle "egységesítésre" volt szükség.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és az Országos Mentőszolgálat együttműködése alapján mostantól egységes plüssmacik kerülnek minden mentőautóba. A macikat, melyek a „Nínó" nevet kapták, megváltozott munkaképességű emberek készítik, a Szeretetszolgálat pedig ingyen adja át őket a mentőknek.

A mentők cicája is segített az ellátásban

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalára felkerült egy videó, melyen egy édesanya arról mesél, őt és családját Mikuláskor érte közlekedési baleset. Kilenc hónapos gyermeke megnyugtatására a csillaghegyi mentősök még a mentőállomás cicáját is bevetették.

Természetesen innen sem hiányozhatott a plüssmackó.

Forrás: origo.hu

Főkép: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 15. 10:40, szombat | Belföld

KETTŐS EMBERÖLÉS, KÉT GYANÚSÍTOTT

Szlovák-magyar nyomozócsoport közösen dolgozott azon, hogy a darabolós gyilkosság elkövetőit elfogják.

2020. Augusztus 15. 06:00, szombat | Belföld

Továbbra is sok településen magas az ózonkoncentráció

Továbbra is sok településen magas az ózonkoncentráció - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteki adataiból.

2020. Augusztus 15. 05:00, szombat | Belföld

Az ország nagy részén zivatarokra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Augusztus 15. 05:00, szombat | Belföld

Kettős gyilkossággal gyanúsítanak egy magyar és egy szlovák férfit

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsít a rendőrség egy 41 éves magyar és egy 42 éves szlovák férfit a Pilisszentivánnál talált testmaradványokkal összefüggésben