Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. December 11. 17:02, kedd | Belföld

Nínó maci utazik mától a betegekkel

Nínó maci utazik mától a betegekkel

Évente több tízezer gyereket szállítanak a mentők, az ő kedvükért mostantól plüssmackó lesz minden mentőautóban - jelentették be a kezdeményezők, az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A mentők évente több mint 40 ezer gyermeknek nyújtanak segítséget, sokszor tapasztalják, hogy a gyermek számára a váratlan, számos esetben sokkoló helyzet komoly és nehezen feldolgozható lelki feszültséget, ijedtséget, félelmet szül - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ képviselőinek részvételével.

Az első 2000 Nínó maci kiosztása már országszerte zajlik.

Az ilyen esetekbenjótékony hatású lehet egy apró, gyermeki szemmel ismerős plüssfigura közelsége, érintése. Korábban is volt arra civil kezdeményezés, hogy játékok kerüljenek a mentőautókba, de ezek sokfélék voltak, valamiféle "egységesítésre" volt szükség.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és az Országos Mentőszolgálat együttműködése alapján mostantól egységes plüssmacik kerülnek minden mentőautóba. A macikat, melyek a „Nínó" nevet kapták, megváltozott munkaképességű emberek készítik, a Szeretetszolgálat pedig ingyen adja át őket a mentőknek.

A mentők cicája is segített az ellátásban

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalára felkerült egy videó, melyen egy édesanya arról mesél, őt és családját Mikuláskor érte közlekedési baleset. Kilenc hónapos gyermeke megnyugtatására a csillaghegyi mentősök még a mentőállomás cicáját is bevetették.

Természetesen innen sem hiányozhatott a plüssmackó.

Forrás: origo.hu

Főkép: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 13:41, péntek | Belföld

Tíz kilométeres torlódás az M1-es sztrádán

Egy leszakadt felsővezeték miatt korábban teljes szélességében lezárták az M1-es autópályát pénteken Hegyeshalom felé. Már feloldották a korlátozást, de még jelentős a torlódás.

2019. Szeptember 20. 13:34, péntek | Belföld

Még pályázhatnak a kerékpárosbarát címre a munkaadók és önkormányzatok

Október 25-ig pályázhatnak a Kerékpárosbarát Munkahely és Kerékpárosbarát Település címre a munkahelyek és a települések - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

2019. Szeptember 20. 13:20, péntek | Belföld

Hamarosan versenytársat kap a Magyar Posta

Új, magyar fejlesztésű felügyeleti egység kerülhet a NAV-hoz bekötött étel- és italautomatákba. Megkapta ugyanis a hatósági engedélyt a Tekinvest Holding Zrt. Tekinvest AFE névre keresztelt megoldása.

2019. Szeptember 20. 12:21, péntek | Belföld

Óriási a fejlődés a magyar gasztronómiában

Elképesztő fejlődésen ment keresztül a magyaroszági vendéglátás az elmúlt tizenöt évben, Budapest pedig a régió egyik gasztronómiai központjává vált