Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Május 19. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Ünnepi állománygyűlés a Honvédelem napja alkalmából - „A honvédelem mindnyájunk ügye”

Ünnepi állománygyűlés a Honvédelem napja alkalmából - „A honvédelem mindnyájunk ügye”

A Honvédelem napja és Budavár visszafoglalásának 163. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlést az ezred.

A csapatzászló behozatala és a Himnusz közös elénekelése után Könczöl Ferenc alezredes, az ezred megbízott parancsnoka köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte Tamás Gábor alezredest ünnepi beszéde megtartására. Az alezredes úr beszédének fő mondanivalója a társadalmi összefogás fontosságának hangsúlyozása volt: „A honvédelem nem egy kiváltságos réteg, nem egy kaszt, nem valakik ügye, a honvédelem mindnyájunk ügye, nemzeti ügy, mindazoknak az ügye, akik úgy érzik, hogy honjukat lelték e hazában.”

Az emlékező gondolatokat követően elismerések átadására került sor. Elöljáró parancsnokai javaslatára, beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül a Honvédelem Napja alkalmából Magyarország honvédelmi minisztere Babérkoszorúval Ékesített Szolgálati Érdemjelet adományozott Göncz István őrnagynak. A Szolgálati Érdemjel ezüst fokozatát kapta Hauke Péter zászlós és Kántor Zsolt zászlós, bronz fokozatát Cseszreginé Csekei Judit százados és Rada Zoltán zászlós.

A honvédség központi ünnepségén, Budapesten a Stefánia Palotában Könczöl Kornél főtörzsőrmester a Szolgálati Érdemjel arany fokozatát, míg Báki András őrnagy a Szolgálati Érdemjel bronz fokozatát vehette át Dr. Hende Csabától, Magyarország honvédelmi miniszterétől. Ugyanezen ünnepség keretében Markotics Gergely törzsőrmester az Év Katonája kitüntető címben részesült.

A Magyar Honvédség kötelékében beosztásaiban huzamos időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, 50. születésnapja alkalmából a honvédelmi miniszter aranyozott dísztőrt, az ezred parancsnoka csapatérmét adományozott aranyozott kivitelben Fegyveres László alezredesnek, az ezred törzsfőnökének A Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát vehette át Kovács Tiborné közalkalmazott 50. születésnapja alkalmából.

A Magyar Honvédség, állományában ténylegesen eltöltött szolgálati idejük, valamint eddig végzett eredményes munkájuk elismeréséül, a Honvédelem Napja alkalmából Magyarország honvédelmi minisztere 4 főnek adományozta az Altiszti Szolgálati Jel II. fokozatát (20 év után), 6 fő kapta az Altiszti Szolgálati Jel III. fokozatát (10 év után), 6 fő részesült a Legénységi Szolgálati Jel II. fokozatában (10 év után), valamint 1 fő kapta a Legénységi Szolgálati Jel III. fokozatát (5 év után).

Beosztásukban végzett kiemelkedő teljesítményük elismeréseként az ezred parancsnoka csapatérmét adományozott aranyozott kivitelben Sipőcz Zoltán századosnak és Berecz Tihamér főhadnagynak. Ezüstözött csapatérmében részesült Mózner Éva zászlós, Tróbert Győző zászlós, Beszerdich Csaba főtörzsőrmester, Bialkó Norbert főtörzsőrmester, Jordanits Sándor törzsőrmester, Urbán József törzsőrmester, Vidéki Roland törzsőrmester és Bozsoki Mónika szakaszvezető.

Az ezred parancsnoka a tavalyi év hagyományait követve két polgári személynek adományozott csapatérmet aranyozott kivitelben, az ezred érdekében végzett munkájuk elismeréséül. Az idei évben Simon Róbert Balázs Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere és Koráth Jenő, a Chio-Wolf Magyarország Kft. győri gyáregységének raktárvezetője részesült az elismerésben. Az alpolgármester úr megköszönte az elismerést a város és a saját nevében, és köszöntőjében hangsúlyozta a város és az alakulat közti együttműködés fontosságát és a katonai hagyományápolás jelentőségét.

Az ünnepi állománygyűlés végén Könczöl Ferenc alezredes nem csak az elismerésben részesültek, hanem a teljes személyi állomány elmúlt időszakban végzett munkáját is megköszönte, majd a rendezvény a Szózat hangjaival zárult.

2012. május 18.
Törőcsik Krisztina ka.
Fotó: Sályi Gergő őrm.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.