Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Augusztus 08. 20:47, csütörtök | Helyi

Nőket bántalmazott az utcán Győrben

Nőket bántalmazott az utcán Győrben

Győrben, minden előzmény nélkül bántalmazott több nőt is egy férfi, fényes nappal.

Bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére augusztus 7-én kora délután perckor, hogy Győrben, az utcán egy férfi minden előzmény nélkül bántalmazott egy fiatal lányt. A sértettet az ismeretlen támadó hátulról megütötte, és megrángatta a haját, miközben hangosan szidalmazta is. Pár perccel később újabb hívást kapott az ügyelet, amely szerint hasonló támadás ért egy padon ülő nőt a Bisinger sétányon – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A kiérkező járőrök a sértettektől kapott részletes személyleírás alapján két órán belül elfogták L. József, 39 éves győri lakost, akit a Győri Rendőrkapitányságra előállítottak. A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a nyomozók megállapították, hogy több, hasonló bűncselekmény elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható az elfogott férfi.

A nyomozó hatóság L. Józsefet – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatta ki. Összesen egyrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérlete, négyrendbeli garázdaság vétség, és háromrendbeli könnyű testi sértés vétség elkövetésével gyanúsítják a 39 éves férfit.

A nyomozók előterjesztést tettek L. József letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 13:04, csütörtök | Helyi

Irány Milánó! Bevásárlás, jó ételek, és hogy a párunk is velünk utazzon: foci

Olaszország második legnagyobb városa, Milánó. Milánót mindenki ismeri, ha csak hallomásból is, hiszen a divat „fővárosának” tartják.

2019. December 12. 12:11, csütörtök | Helyi

Nem emlékszik a támadásra a Jedlikes, késelő diák

Egy három négyzetméteres, kétszemélyes cellában van a 17 éves H. András, aki pont egy hete támadt rá az egyik tanárára győri Jedlik Iskolában.

2019. December 12. 11:51, csütörtök | Helyi

A legifjabb, győri díjazott a Szokolay Sándor zeneszerzőversenyen

Az adventi várakozás jegyében a Magyar Karácsony hangversenyen emlékeztek a 6 éve elhunyt Szokolay Sándor zeneszerzőre, december 9-én a Zeneakadémián. A legfiatalabb, helyi versenyző Váray Domonkos volt.

2019. December 11. 09:50, szerda | Helyi

Google BERT: Magyarországon is fut a valaha volt egyik legjelentősebb algoritmus-módosítás

A Google tegnap jelentette be, hogy 70 országban köztük Magyarországon is útjára indult: „a keresés történelmének egyik legnagyobb hatású változtatása”. Ez a mesterséges intelligencián alapuló BERT-algoritmus.