Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. December 19. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Norvégia a döntőben vághat vissza a svéd kéziseknek

Norvégia a döntőben vághat vissza a svéd kéziseknek

Norvégia nem adott esélyt Dániának a két társházigazda összecsapásán a női kézilabda Eb elődöntőjében: a meccset 5–0-s rohammal kezdő norvég együttes végig vezetett a találkozón, félidőben 14–10 volt az előnye, végül pedig 2

A norvégok meglehetősen durva erődemonstrációval kezdtek, amely csendre intette a herningi MCH Arena drukkerhadát: Hammerseng, Alstad, Nostvold és Frafjord (kétszer) is betalált, 7:01 után 0–5 állt az eredményjelzőn!


Jan Pytlick időkéréssel rendezte a sorokat, fel is kapaszkodtak a dánok két gólra, sőt a félidő felénél Camilla Dalby találata után már csak egy volt a norvégok előnye. Más kérdés, hogy a játékrész vége a piros mezes vendégeké volt: 6–7 után egy 2–5-ös sorozat jött, félidőben Hammerseng góljával 10–14 volt az állás.

Ez nem festett túl jól a dánoknak, hát még az, hogy a második félidő első felében nem voltak képesek közelebb jönni. A norvégok meggyőző és magabiztos játékkal tartották a különbséget négy-öt gólon, végül Pytlick Gro Hammerseng negyedik találatát követően, 15–21-nél jelzett időkérést.

Ez se használt, a dánok pontatlanok voltak, az utolsó tíz percre pedig összeszedtek hét gól hátrányt (16–23) – ez, leszámítva egy teljes norvég összeomlást, azért elég masszív fórnak tűnt.

Összeomlásról szó sem volt, Rikke Skov góljára Sulland felelt, az idő telt, a dánok képtelenek voltak közelebb jönni. Sőt végképp leszakadtak: a felszabadultan és jól játszó norvég válogatott végül tíz góllal, a vártnál jóval nagyobb különbséggel nyert, és a döntőben vághat vissza Svédországnak a középdöntőbeli váratlan kudarcért. Egyértelmű esélyesnek tűnnek – persze a svédek gondolhatják úgy, hogy nem csak egyszer kaphatják el a szomszédokat a kontinensviadalon...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g