Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 18. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Nőtt Győr ingatlaneladásból származó bevétele

Nőtt Győr ingatlaneladásból származó bevétele

Nőtt Győr ingatlaneladásból származó bevétele az előző évekhez képest, ami a megyeszékhely pénzügyekért felelős alpolgármestere szerint a város ingatlanpiacának élénkülését mutatja.

Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) szerdai sajtótájékoztatóján közölte, tavalyelőtt 330, tavaly egész évben 195 millió forint bevétele volt az önkormányzatnak ingatlanok értékesítéséből, 2012 első hat hónapjában azonban már 335 millió forint bevételük származott e forrásból.

A pénz mintegy tizede származott kisebb ügyletekből, amelyekhez hat nagyobb eladás társult, ezek legnagyobbja egy egykori autóbuszközpont eladása volt, nettó 136 millió forintért. Több esetben olyan ingatlan talált gazdára, amelyre korábban több licitkörben sem akadt vevő - jegyezte meg. A városvezető szólt arról is: az év első felében 8,49 milliárd forintnyi adóbevételt könyvelt el Győr városa, ami egy és negyed százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Másfél százalékkal, azaz mintegy százmillió forinttal, 6,94 milliárdra emelkedett az iparűzési adóból származó bevétel, adataik szerint a nagyobb cégeknél, illetve a kis- és a középvállalatoknál is nagyjából ugyanilyen arányú volt a bővülés. Pár tizedszázalékos csökkenést mutat az építményadóból származó, 958 milliós bevétel, míg a gépjárműadó 555 milliója enyhe emelkedés. Apró tétel a maga 39,3 milliójával az idegenforgalmi adó, de ez is tízmillióval, azaz egyharmadával több, mint egy esztendeje - mondta Simon Róbert Balázs.

Címkék: győr, ingatlanpiac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.