Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2016. Március 03. 13:12, csütörtök | Belföld
Forrás: TriVial Communications Sajtóközlemény

Növekvő vendégszám

Növekvő vendégszám

Idén 39. alkalommal nyitotta meg kapuit az Utazás 2016 Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás, ahol Magyarország és öt kontinens látnivalói sorakoznak fel a nagyközönség és a szakma képviselői előtt.

Idegenforgalmi szempontból kiemelkedő sikerrel zárult a 2015-ös év. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) legutóbbi jelentése szerint Európán belül Magyarországon nőtt legdinamikusabban, közel 20 százalékkal a külföldről érkező turisták száma. Ezt erősítik meg az EUROSTAT vendégéjszakákra vonatkozó előzetes adatai, melyek alapján, Magyarországon az elmúlt évben ez a szám összesen 26,9 millió volt. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,5 százalékkal, a külföldiek által eltöltötteké pedig 3,3 százalékkal emelkedett az előző évhez képest.

Vidéki szállodáinkban összességében 5,5%-kal bővült a belföldi vendégek forgalma, ami felülmúlta várakozásainkat. A legkimagaslóbb növekedést Sopronban és Mórahalmon tapasztaltuk, itt 7 és 8% körüli volt a bővülés, de bükfürdői, tarcali és mezőkövesdi hoteljeink is nagyon szép növekedést produkáltak - mondta el Kerek Péter, az Accent Hotels marketing vezetője a kiállításon tartott évértékelőn.

A szakember elmondta, a 2016-os év is bíztató, az év első két hónapja és a március is remekül alakul - a téli hónapok növekedést mutatnak a tavalyi évhez képest, aminek nagyon örülünk, hiszen nem ez az év legerősebb időszaka. Márciusra idén két hosszúhétvége esik: március 15. és húsvét, ezért kiemelkedő forgalommal számolunk.
Több okot érzünk és feltételezünk a belföldi vendégszám növekedésének hátterében. Emelkedett a belföldi keresletre jellemző költési hajlandóság, mindamellett úgy gondoljuk, hogy az enyhe időjárás is kivételesen a belföldi wellness szállodák kezére játszott. Sok vendégünk csak rövidebb időre vagy egyáltalán nem merte lefoglalni szokásos éves síelését a szokatlanul enyhe tél okozta rossz hóbiztonság miatt az alacsonyabb sírégiókban. A hóbiztos helyeken pedig magasabbak az árak, nagyobb a telítettség, emiatt sokan döntöttek úgy, hogy itthon maradnak, vagy egy rövidebb sívakációt belföldi wellness pihenéssel egészítenek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 10:57, vasárnap | Belföld

Nemzeti Vágta - Ma rendezik a döntőt

A hétvégén Szilvásváradon minden a lovakról szól: a Nemzeti Vágta vasárnapi döntőjét idén először Budapesten kívül, a lipicai ménes otthonában rendezik meg, az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Október 01. 00:00, vasárnap | Belföld

MÁV: Aki át akar szállni Bécsben, induljon el egy órával korábban

Magyarország felé valamennyi Railjet továbbra is a teljes útvonalán közlekedik, utasaiknak Bécsben nem kell átszállniuk, míg a másik irányban érdemes a tervezettnél korábban induló vonatot választani - tudatta a MÁV.

2023. Szeptember 30. 14:06, szombat | Belföld

Külügyi szóvivő: lényegi változás nem történt az OTP háborús szponzori státuszának ideiglenes felfüggesztésével

Lényegi változás nem történt azzal, hogy az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) ideiglenesen felfüggesztette az OTP nemzetközi háborús szponzori státuszát - közölte Paczolay Máté.