Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Július 22. 09:27, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Növelte árbevételét a Graboplast

Növelte árbevételét a Graboplast

Tovább növelte árbevételét az első félévben a Graboplast Zrt.

Összességében 5 százalékkal növelte eladásait a győri központú műanyagipari vállalat. A 8,2 milliárd forintos árbevétel mellett, a vállalat üzemi eredménye csaknem 700 millió forint lett. „A harmadik negyedév exportkilátásai továbbra is bíztatóak a vállalat számára” - írják.

Január végi közlés szerint a társaság 16 milliárd forintos forgalommal zárta a 2012-es esztendőt. A 6-8 százalékot kitevő belföldi értékesítésben két számjegyű volt a csökkenés, és gyengélkedtek - különösen a bizalomkeltően induló első fél év után - a forgalom harmadát felvevő nyugat-európai piacaik is. A vásárlások tizedét adó Kínában ugyanakkor, ahol partnereik nagy tételben, néha évekre előre bevásárolnak egy-egy termékből, az utóbbi években átlagosan 15 százalékkal bővíti eladásait a Graboplast.

Március eleji bejelentése szerint csaknem egymilliárd forintos üzleti és 900 millióhoz közelítő adózás előtti eredményt ért el tavaly a győri székhelyű társaság. Erre az évre azt várták, hogy az első félév talán nem lesz olyan erős, mint a tavalyi, a második félév azonban erősebb lehet. Hét-tízszázalékos forgalomnövekedés mellett egymilliárd forint körüli üzemi és 600 millió forint körüli adózás előtt eredményre számítottak – mondta akkor az MTI-nek Jancsó Péter elnök-vezérigazgató.

A prognózist arra alapozták, hogy Európában nem fenntartható a csak megszorításokra épülő gazdaságpolitika, emiatt az év második felében már élénkülhet a beruházási kedv. Emellett pedig azzal számoltak, hogy új termékeikből többet tud eladni 2013-ban a cég, mint tavaly.

Címkék: graboplast, növekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma