Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. November 11. 11:36, szerda | Helyi
Forrás: mti/idokep.hu

Novemberi „kánikula”: 20 fok Győrben

Novemberi „kánikula”: 20 fok Győrben

Napsütéses, enyhe időjárásra számíthatunk szerdán is. A Dunántúlon néhol a 23-as számig emelkedett a higanyszál. A frontérzékenyekre most alaposan rájár a rúd.

Nyugaton bízhatunk több napsütésben, míg keletebbre több felhő lesz az égbolton. Délután 14-21 fok közötti maximumokra van kilátás.Kettősfronti hatás várható – írja előrejelzésében az Időkép.

Csütörtökön is enyhe, kissé szeles, tavaszi hangulatú időre van kilátás. Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, tartósabb ködfoltok legfeljebb az északkeleti határ mentén lehetnek. Itt hűvösebb lehet az idő, máshol 15-20 fokra készülhetünk.

Pénteken a reggeli órákra pára, köd, makacs ködfoltok ismét az északkeleti tájakon alakulhatnak ki. Napközben változóan felhős időre számíthatunk, a légmozgás a Dunántúl északi felén élénkülhet fel. A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 fok körül alakul.

Szombatra egy hidegfront hoz megerősödő szelet, jelentős lehűlésre azonban nem kell számítani. A front útját csak elszórtan - jellemzően északkeleten, délnyugaton - kísérheti csapadék, vasárnap az északi tájakon. A szeles időben napközben 9-14 fokig emelkedik a hőmérséklet – írja az Időkép.

Hétfőn megdőlt az országos melegrekord! >>

Mi a helyzet Európában?

Délnyugat- és Dél-Európa időjárása élesen elhatárolódik a kontinens más részeitől. Ennek oka, hogy a térség felett egy igen erős anticiklon húzódik, amely meggátolja a nedvesebb levegő dél felé hatolását.

A szárazföld azon területein éppen ezért többnyire derült, napos, sőt már napok óta igen meleg az idő; a Földközi-tenger partja mentén nem egy helyen emelkedik 24, 25 fok fölé a hőmérséklet, de Görögországban néhol még ennél is melegebbet, 29 fokot mérnek.

A Brit-szigetektől északra, illetve a Skandináv-félsziget felett ezzel szemben ciklonok örvénylenek, így arrafelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég. Jelentős mennyiségű csapadék leginkább az Egyesült Királyságban fordul elő, ahol 24 óra alatt néhol 100 mm-t meghaladó csapadékot mértek.

Mivel a Kelet-európai-síkságon nagy területen napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, így arrafelé a csapadék már hó formájában hullik. A Kárpát-medence időjárását szerda estig ugyanakkor a már korábban említett anticiklon határozza meg, amely kissé megerősödik hazánk felett, így mindenütt kevesebb lesz a felhő, és inkább csak északkeleten hullhat kisebb eső.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.