Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 22. 14:35, vasárnap | Helyi
Forrás: BoxingONE

Nyéki bravúrjával döntőben a Győr

Nyéki bravúrjával döntőben a Győr

A BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság - pénteki, győri elődöntőjén kiderült, hogy a helyi „Patent Gladiators” meccselhet a „Komárno Sharks” ellen.

A sorozat 2011-es kiírásának bajnoki címéért.

A másik ágon január 13-án a felvidéki „Komárno Sharks” már kvalifikálta magát a döntőre, így a péntek este ringbe lépő csapatok jól tudták, hogy miért küzdenek. A hazaiak most is a jól ismert Rácz-Nyéki-Zámbó tengely köré épített csapatukkal fogadták a Krúdy Gyula Gimnáziumban a temesváriakat, kiegészítve két „újonc” fiatallal, Sinkó Zoltánnal (56 kg) és Lányi Vitalijjal (81 kg), akik a győri klub igazolt versenyzői, valamint a komoly „gladiátoros” múlttal rendelkező nehézsúlyú Horváth Gáborral. Nagy Zoltán vezetőedző ez alkalommal légióst is csatasorban állított, a 75 kilóban versenyző német Xhek Paskali (Baden-Württemberg) személyében, aki nem csak hazája korosztályos bajnoka volt, de fiatal kora ellenére komoly Bundesliga tapasztalatokkal is rendelkezik.

A román csapat nem erősített az elődöntőre, sőt az utazó keretből kihagyták a Juratoni-testvéreket, és Adrian Razvant is. Úgy kalkuláltak, hogy nélkülük is sikerülhet biztos győzelmet aratni, de az első kellemetlen meglepetés még a csapatbajnoki előtt „megérkezett” a Temesvár számára. Pontosabban nem érkezett meg, mármint a Cezar Juratoni helyett szerződtetett moldáv kiválóság, aki hiába hitegette a román klub vezetőit, csak nem utazott el Győrbe. Így aztán 81 kilóban nem rendezhettek mérkőzést, ami magyarra lefordítva azt jelentette, hogy a győriek 2:0-ra vezettek a kezdés előtt.

56 kg-ban a fiatal, ifi bajnok Sinkó Zoltán magabiztosan, érett ökölvívást bemutatva verte Dragomir Andrejt. Csak a 3. menet volt szorosnak mondható. (4:0) 60 kg-ban a tavalyi OB-győztes Rácz Sándor jól kezdett a B1-ben több nagy győzelmet jegyző Marius Niculescu ellen, de a második menetben jött a már szokásos érthetetlen „rövidzárlat”, majd intették is a magyar ökölvívót, így kicsúszott a győriek kezéből ez a győzelem. (4:2)

75 kilóban a már említett német Paskali jéghideg ökölvívást bemutatva, magabiztosan, pontozással legyőzte Cadrin Techerest, úgy, hogy a romániai bokszolóra az első, és a második menetben is számolni kellett. (6:2) Nehézsúlyban Horváth Gábor hamar elkapta a fonalat Robert Leucutha ellen, szinte alig volt pontatlan ütése, így a román bokszoló két perc után szinte könyörögve tekintett ki edzőjére, hogy adja már fel a kilátástalan küzdelmet. A vendégek mestere meghozta a helyes döntést. (8:2)

A B1 legutóbbi kiírásában került bevezetésre, hogy a csapatvezetők megjelölhetnek egy úgynevezett „dzsóker” mérkőzést, amelynek a megnyerése nem két, hanem három pontot jelent a csapatoknak. Nagy Zoltán vezetőedző, aki eddig nem volt valami szerencsés az ilyen választáskor, a 64 kilós Georgie Nyékire tette a jelet, míg a román szakvezető a 69 kg-ban versenyző Flavius Bieában bízott. Mindez 8:2-es állásnál azt jelentette, hogy ha a vendégcsapat mindkét „dzsóker-meccset” megnyeri, akkor – a jobb alapszakaszbeli helyezésük miatt – döntetlennel a Temesvár a továbbjutó. Mindezt azért fontos hangsúlyozni, mivel a két „dzsóker” párharc esélyei nem a győriek mellett szóltak.

Zámbó Dániel ugyanis a korábbi korosztályos Eb és Vb. nyertes Flavius Bieával meccselt, míg Georgie Nyéki ellenfele a legutóbbi román országos bajnok Daniel Badulescu volt. Hozzátéve, hogy Badulescu pont Nyékit verte a román bajnokság döntőjében. Egyszóval legalább egy bravúr kellett a „Patent Gladiators” döntőbe jutásához!

Ezt a bravúrt Zámbó majdnem bemutatta, ugyanis végig partiban volt nagyhírű ellenfelével, úgy, hogy a három menet után a helyi közönség győztesként ünnepelte kedvencét. Szakértőbb véleményalkotók ugyan kiemelték, hogy Biea kicsit pontosabb volt, és némileg hangsúlyosabb találatokat ért el, mint Zámbó, ami az amatőr összecsapások értékelésekor döntő lehet. A szerb pontozók is Biea találatait favorizálták inkább, úgyhogy szoros meccsen a román csapatkapitány diadalmaskodott. (8:5) Nyékin volt a sor, hogy nem csak a saját, hanem a csapata sorsát is a vállára vegye. A magyar felmenőkkel rendelkező erdélyi születésű ökölvívó élete egyik legnagyobb csatáját vívta, amikor a második körben állva hagyta azt a bokszolót, aki már többször is borsot tört orra alá. Nyéki extázisban küzdötte végig a harmadik menetet is, és ha a szerb bíró nem töri meg 1-2 alkalommal indokolatlanul az összecsapást, akár idő előtt is megállíthatta volna Badulescut. Így „csak” vitathatatlan győzelmet aratott, noha Badulescu bebizonyította, hogy nincs az a vereség, amit ne lehetne egy kicsit vitatni. (11:5)

A győriek győzelmével nem csak a nagydöntő párosítása alakult ki, hanem a mindent eldöntő mérkőzés helyszíne sem kérdés többé, hiszen Nagy Zoltán korábban kijelentette, miszerint ők szívesen meccselnének Révkomáromban, amennyiben csapata kvalifikálja magát a fináléba.

„Komárno Sharks” – „Patent Gladiators” január 27, Komárno (Szlovákia), mely összecsapást a DigiSport csatorna mindkét országban élőben közvetít.

Eredménylista,
BoxingONE Championship
56 kg: Sinkó Zoltán – Dragomir Andrei 2:0
60 kg: Rácz Sándor – Marius Niculescu 0:2
64 kg: Nyéki Georgian – Daniel Badulescu 3:0
69 kg: Zámbó Dániel – Flavius Biea 0:3
75 kg: Xhek Paskali – Cadrin Techeres 2:0
81 kg: Lányi Vitalij – „ellenfél nélkül” 2:0
91 kg: Horváth Gábor – Robert Leucutha 2:0

További amatőr mérkőzések
Bugyik Imre (Győr) – Birkés Árpád (Sz.fehérvár): Bugyik p.gy.
Sinkó Krisztián (Győr) – Viszleki István (Eger): Sinkó p.gy.

K-1 prestige fight
Vojnic Tunic Vlatko – Pokorni Ádám: Tunic p.gy.

A BoxingONE Championship hivatalos honlapja a www.boxingone.com címen érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.