Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2016. Szeptember 06. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nyelvparádé a hétvégén a fővárosban

Nyelvparádé a hétvégén a fővárosban

Ismét megrendezik a nyelvparádét a fővárosban: a péntektől vasárnapig tartó rendezvényen magyarországi és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próbanyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal,

nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják az érdeklődőket.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Millenáris D épületében ingyenesen látogatható nyelvparádén magyar és külföldi nyelviskolák, nyelvvizsgaközpontok, könyvkiadók, nyelvi utaztatók és szoftverfejlesztők egyaránt jelen lesznek.

A rendezvényen a nyelvtanárok tájékozódhatnak a legújabb digitális eszközökről, tananyagokról, és megismerhetik azokat a módszereket is, amelyekkel hatékony lehet a vizsgafelkészítés, valamint gyakorlati segítséget, ötleteket kapnak, amelyekkel diákjaik a hosszú nyári szünet után gyorsan felfrissíthetik nyelvtudásukat. Az elmúlt évhez hasonlóan egy rendhagyó módszertani konferencia is várja a nyelvtanárokat.

A közleményben kitértek arra is, hogy a világon majdnem minden harmadik ember angolul tanul. Az Education First legutóbbi felmérése szerint ez a skandináv országokban élőknek sikerül leghatékonyabban, ahol a társadalom minimum 65 százaléka tökéletesen beszéli a nyelvet. A felnőttek vizsgaeredményei alapján készült felmérésben Magyarország a 21. helyet foglalja el közel 58 százalékkal, India és Lettország "szomszédságában". A régióban különösen szembetűnő a magyarok lemaradása, ugyanis Szlovénia és Lengyelország az első tízbe került.

A Nyelvparádé különlegessége idén a péntek délutáni Silent Reading Party - vagyis a Csendben Olvasós Buli - lesz, ahol mindenki zajmentesen, békességben, mindenfajta "kütyü" zavaró hatása nélkül olvashatja az általa hozott könyvet.

A rendezvényről további információ a www.nyelvparade.hu oldalon található.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 05:00, szombat | Belföld

Kábítószerterjesztő-hálózatot számoltak föl a rendőrök - VIDEÓ

Kábítószerterjesztő-hálózatot számoltak föl a rendőrök Szegeden, a férfiak elsősorban amfetamint árusítottak csaknem egy éven át - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

2020. November 28. 05:00, szombat | Belföld

Előjegyzésbe vetethetik magukat, akik kérnek majd oltást

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson, előjegyzésbe vetethesse magát,

2020. November 27. 18:08, péntek | Belföld

Kezdődik az advent, a várakozás, a felkészülés időszaka

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra, Jézus születésének ünnepére való felkészülés négy héten át tartó időszaka. Idén a világjárvány miatt különösen is nagy hangsúlyt kap

2020. November 27. 15:16, péntek | Belföld

Elhunyt Balázs Fecó zenész

Életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenész, billentyűs, énekes, zeneszerző - közölte pénteken az MTI-vel a család nevében Várkonyi Attila dj, műsorvezető.