Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 19. 16:18, csütörtök | Helyi sport
Forrás: AUDI ETO KC honlapja, Fata Edina

Nyert az Győri AUDI ETO KC a Fradi ellen a bajnoki döntő első felvonásában

Nyert az Győri AUDI ETO KC a Fradi ellen a bajnoki döntő első felvonásában

A K&H női kézilabda liga döntőjének első fordulójában a Győri Audi ETO KC otthonában fogadta a Ferencváros együttesét.

Az Audi ETO a mérkőzés elejétől nagyon agresszív védekezést mutatott, és gyors támadójátékot produkált.
Nagyon jó kezdéssel, kiegyensúlyozott második félidővel megnyerte az első felvonást.

A 2015/16-os szezon utolsó hazai mérkőzés kezdete előtt a győri szurkolótábor elbúcsúztatta a három távozó játékost, a kilenc év után eligazolt Kovacsicsot, és Sullandot valamint Alstadot. Vanyus Attilát, az Audi ETO elnökségének örökös tagját is köszöntötte Győr városa és a Klub kerek évfordulós születésnapja alkalmából. Pálinger Katalin átadta az MKSZ nevében Heidi Lökének a legjobb külföldi játékos díjat, Pál Tamarának pedig a legjobb serdülő játékosnak járó plakettet.

Ambros Martín csapata a mérkőzés első támadásában már gólt szerzett, és egyészen tizenegy találatig jutott harminc perc alatt. A ferencvárosiak sokáig nem tudtak mit kezdeni a nagyon kemény és áthatolhatatlan győri védelemmel, a tizennegyedik percben vették be először Grimsbö kapuját. Az első félidőben mindössze hat gólt szereztek a fővárosi zöld-fehérek, a győriek azonban öttel többet.

A második játékrészt az ellenfél kezdte jobban, ami a lőtt gólok számát illeti. Egymás után háromszor találtak a ferencvárosiak a győri kapuba, miután beindult az ETO gólgyártás is. Amorimék továbbra is kemény védekezéssel többször passzívig állták a sarat, de a koncentrálságot azonnal büntette a Ferencváros. A második félidőben tizenhat gólt lőtt a budapesti csapat. A győri előny végig megmaradt, és Görbiczék is rendre támadták Szikora kapuját. A lelkes szurkolók láthattak szép lerohanásokat, gyors ellentámadásokat és felállt fal elleni jó megoldásokat. A legtöbb gólt a hazaiak közül Görbicz lőtte, 7-ig jutott összesen, Löke, Amorim, Kovacsics és Broch 3-3 góllal járult hozzá a győzelemhez, Knedlikova, Sulland és Orbán 2-2-t lőtt. A 26-22-es végeredményt már nem változtatta az utolsó másodpercben ellőt, üres kapura történő Görbicz próbálkozás, a játékvezetők már időn túlinak itélték.

A magyar bajnokság záró fordulójára jövő hét kedden, május 24-én 18 órai kezdettel kerül sor, amikor a Győri Audi ETO utazik Népligetbe. Azt a rangadót is előben közvetíti az M4 csatornája.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.