Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 29. 12:35, szerda | Helyi
Forrás: Magyar Kurír

Nyílt nap a győri szemináriumban: komolyan foglalkoznak a papi hivatással

Nyílt nap a győri szemináriumban: komolyan foglalkoznak a papi hivatással

Az érdeklődő fiatalok egy napot tölthettek el a győri szemináriumban.

Szentmisén és közös imádságon vettek részt az elöljárókkal és a kispapokkal, beszámolókat és tanúságtételeket hallgattak meg a szemináriumi életről és a papi hivatásról - számol be a Magyar Kurír.

Az érkezőket az elöljárók és a kispapok fogadták. A szentmisére készülve énekpróbán vettek részt. Az ünnepi szentmisét Lukácsi Zoltán rektor mutatta be a jelen lévő atyákkal. Prédikációjában Máté apostol meghívására építette gondolatait: „minden meghívás titok, misztérium... így lehetünk mi is másoknak Isten ajándékai. Isten áthalad, megszólít, meghív. Ma közöttünk is áthalad az Úr, aki megszólít és meghív minket...".

A liturgia után a díszteremben video-üzenetben hallgatták meg a megyéspüspök köszöntőjét, aki szeretettel buzdította a fiatalokat, megerősítést adván azoknak, akik mélyebben foglalkoznak szívükben a papi hivatás gondolatával. Lukácsi Zoltán rektor köszöntőjét követően bemutatták a szemináriumot: Németh Gábor prefektus a fegyelemről és a tanulmányokról szólt, Marics István spirituális a ház lelki programjairól tartott ismertetőt. Három szeminarista tanúságtételt tett hivatásáról, kispapi életéről.

A tanúságtételek után közös ebéden vettek részt. Az ebédet kiscsoportos beszélgetés követte, ahol négy külön csoportban beszélgethettek a fiatalok kispapokkal, és kérdéseket tehettek fel. A kora délutáni órákban a püspökvárban Kovács Tamás püspöki titkár fogadta a szemináriumból érkezett, érdeklődő fiatalokat és bemutatta az épületet.

Záró lelki porgramként a bazilikában, a vérrel könnyező kegykép előtt imádsággal köszöntötték a Szűzanyát; majd Boldog Apor Vilmos püspök sírjánál imádkoztak - írta beszámolójában Holpár Balázs, első évfolyamos szeminarista.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.