Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 08. 12:55, péntek | PR
Forrás: Pannon-Term

Nyiss ablakot a jövőre, előtte nézz vissza a múltba

Nyiss ablakot a jövőre, előtte nézz vissza a múltba

Nyílászáró csere előtt érdemes alaposan körülnézni a piacon. A magas ár ugyanis nem minden esetben képviseli a minőséget és a megbízhatóságot. Néhány praktika, vásárlás előtt állóknak.

Sajnos egyre jellemzőbb a piacon, hogy olcsó szolgáltatást ígérő, "egytelefonos" kisvállalkozás kínálja sokszor bizonytalan műszaki és szerkezeti kivitelű termékét. Ha valaki nem tudja, hogy mire is kell pontosan figyelnie vásárláskor, könnyen csapdába eshet. A 10-20 év garanciát ígérő, de telephellyel nem rendelkező vállalkozásokon nehéz számon kérni bármit is, ha már 1-2 év múltán sem találjuk őket a piacon. Fontos, hogy a nyílászárót olyan szakboltban vásárolják, ahol az eladók teljes körű szakmai hozzáértéssel segítik a vásárlásban.

Vásárláskor vegyék figyelembe az alábbiakat:
• A hiányos szakmai ismeretek miatt a sajátkezű beépítés, a vásárlói tájékoztató előírásainak a figyelmen kívül hagyása az áru visszafordíthatatlan károsodásához (deformálódásához) vezethet. A nyílászárók beépítését bízza szakemberre, mert a szakszerűtlen beépítés a garancia elvesztését is jelentheti.
• A nyílászárókra utólag szerelt redőny esetén - az ár csökkentésének a céljából - nem rendelnek úgynevezett toktoldó profilt, ennek hiányában azonban, a redőny szerelésekor elkerülhetetlen a tok megfúrása, ráadásul a redőny kényelmetlen használatát vonja maga után.
• Az épületek utólagos külső hőszigetelésekor elengedhetetlen a szerkezet 3 oldali tok szélesítése (toktoldó profillal), mert ennek hiányában a szigeteléssel való befordulás és vakolás után a tok szinte "eltűnik".
• Kellő alapossággal határozzuk meg a nyílászáróink funkcióit (fix, nyíló-bukó, stb.), a nyitásirányokat, mert utólagos módosításukra csak ritkán van lehetőség.
Természetesen a nyílászárók esztétikai megjelenése, kényelmes használata, fénybeeresztő képessége mellett a legfontosabb a hőszigetelő képesség.
A műanyag nyílászárók kiváló hőszigetelő képessége elsősorban a fokozott hőszigetelő üvegezésnek és a profilban található légkamráknak köszönhető.
A magas kamraszámú profiloknál a kamraszám növelése általában a profil vastagságának növelését eredményezi. A műanyag szerkezetek merevségét a műanyag profilokba elhelyezett acél idomok adják. Ahhoz, hogy a profilok merevsége biztosítva legyen, nagyobb méretű acél idomot kell alkalmazni, amely gyorsabban elvezeti a hőt, ezáltal elrontja a nyílászáró jó hőszigetelő képességét. A leginkább javasolt kamraszám az 5 és a 6.

Sokat számít a referencia. Ha valaki 15 éven át elégedett a szülei ablakaival, a saját házába is attól a cégtől fog vásárolni. Ezzel a jelenséggel gyakorta találkoznak a Pannon-Termnél, a cég ugyanis már 1995 óta van jelen a piacon minőségi ablakaival. Az elmúlt majdnem két évtized alatt ugyanazon a telephelyen, ugyanazokkal a telefonszámokkal dolgoznak. Így könnyű volt az édesapa noteszéből kiírni az ablakos elérhetőségét, amikor a fiú is építkezni készült.
A Pannon Termnél rugalmasak és igazodnak az Ön - akár teljesen egyedi - elképzeléseihez is. Hozzáértő tervezéssel és felméréssel dolgozzák ki az Önnek leginkább megfelelő megoldást. Díjmentesen végzik el a helyszíni felmérést, és ez Önt még mindig semmire nem kötelezi. Kiváló minőségű anyagokkal és profilokkal dolgoznak megfizethető áron. Az általuk beépített nyílászárók ÉMI minősítéssel rendelkeznek, mely garancia a minőségre és megbiztatóságra. Szerelőik minősítettek, sokéves tapasztalattal rendelkeznek, hogy bármilyen esetleges problémát azonnal orvosolni tudjanak. És nem utolsó sorban, a beépítés során ügyelnek arra, hogy Önnek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzák.

Pannon-Term 2001 Kft.
9024 Győr, Mészáros L. u. 13.
Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig: 8-12, 13-17
Tel/fax.: 96/416-278
E-mail: info@pannonterm.hu
www.pannonterm.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.