Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2018. December 17. 17:02, hétfő | Belföld

Nyitott ajtókkal ment tovább egy vonat Budapestről

Nyitott ajtókkal ment tovább egy vonat Budapestről

Vasárnap kora reggel a Budapest és Prága között közlekedő Metropolitan Eurocity vonat nyitott ajtókkal indult el. A kalauz menet közben próbálta bezárni az ajtót, de nem járt sikerrel.

Az utasok néhány perccel az 5:40-es indulást megelőzően azt tapasztalták, hogy a nemzetközi vonat egyetlen ajtaja sem nyílik ki a Nyugati pályaudvaron. (Hasonló esetek reggelente nap mint nap előfordulnak a Szob-Vác-Budapest vonalon.) Ahhoz, hogy az emberek fel tudjanak szállni, ki kellett reteszelni az ajtót, amelyet a vonat oldalán lévő kar meghúzásával lehetett elérni. Ilyenkor az ajtók kézzel nyithatóak, de a balesetveszélyre éles sípoló hang figyelmeztet.

Elvileg nyitott ajtókkal egyetlen vonat sem indulhat el, de ez a nemzetközi járat mégis kigördült a Nyugatiból, majd egyre gyorsabban haladt. A videót ekkor készítette az egyik utas.

Mivel a kalauz a vonatkocsit képtelen volt becsukni, az első olyan állomáson, ahol a menetirány szerint jobb oldalon volt a peron, megállították a vonatot. Ekkor a peronról a kart visszaengedve lehetett megszüntetni a kireteszelést, majd az automata be tudta csukni az ajtót, így a vonat biztonságosan mehetett tovább.

Vácon már minden ajtót sikerült kinyitni, igaz, ott a bal oldalon lehetett leszállni.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.