Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Augusztus 21. 18:55, szerda | Külföld

Nyitott ajtóval száguldott a vonat Japánban

Nyitott ajtóval száguldott a vonat Japánban

Több száz utas utazott azon a japán szupervonaton, ami nyitott ajtóval és 280 km/órával száguldott. A vonat több kilométert is megtett, mire megállították - írja a BBC.

A Hayabusa 46-os japán szupervonat 15 percig rostokolt egy alagútban az utasaival, ameddig ellenőrizték a berendezéseit. Mind ez azután történt, hogy a vonat nyitott ajtóval száguldott, miközben 340 ember utazott rajta. Amint észrevette a mozdonyvezető azonnal megállította a vonatot, ami így is 4 kilométert tett meg. Szerencsére senki se volt az ajtók közelében, így nem történt tragédia.

A Kelet-Japán Vasúttársaság szerint az egyik takarító elfelejtette visszaállítani kézi vezérlésről az ajtót automatára, ezért maradhatott nyitva az ajtó.

Az ellenőrzés után a vonat folytatta útját, és 19 perc késéssel megérkezett Tokióba, amivel további 3000 utas számára okozott kellemetlenséget.

A Japán Nemzeti Közlekedési Minisztérium arra kérte a társaságot, hogy vizsgálják meg az esetet, hogy többször ne fordulhasson elő ilyen.

A szupervonat, a híres Sinkanszen vonalon közlekedett, így elérhette volna akár a 320 km/órás sebességet is.

Forrás: origo.hu

Kép: Getty Images - bbc.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).