Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Június 16. 14:53, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Nyögvenyelős brazil siker

Nyögvenyelős brazil siker

Megérdemelten ugyan, de közepes játékkal nyert 2-1-re Brazília Észak-Korea ellen a keddi játéknap esti találkozóján az G csoportban. A selecao brazilseira Maicon nullszögből szerzett góljával vezetett, amit Elano toldott meg eggyel a hajrá

Az eddigi góliszony után mindenki azt várta, hogy a futball varázslói, vagyis a brazilok végre elkápráztatják játékukkal a szurkolókat. Nos, nekik újfent csalódniuk kellett, hiszen a selecao is csak árnyéka volt önmagának az Észak-Korea elleni találkozó első félidejében. Néhány gyöngécske kapuralövésen kívül csupán Robinho helyzetét lehetett megjegyezni, az is Ri Mjong Guk kezében landolt. A játékukat a védekezésre építő ázsiai együttes a játékrész felétől kezdődően egyre inkább átmerészkedett a brazilok térfelére, s bár Hong Jong Dzso és Dzsong Te Sze nekiiramodásainak vége ötlettelen beadás vagy kapuralövés lett, azért azt látni lehetett, hogy van veszély egy-egy ilyen kontratámadásban. Közben Dunga tanítványai próbálták színezni a játékot, ám inkább csak „maszatoltak", mint sem szép íveket kentek volna a vászonra. A tizenhatoshoz érve elfogyott a tudomány, sőt feltűnő volt Kaká gyenge teljesítménye, aki jó néhány könnyűnek vélt labdát adott el, vagy passzolta rossz helyre.

 

A dél-amerikaiak mestere azonban a szünetben sem változtatott csapatán, amely jóval agilisabbnak tűnt a második félidő elején, mint az azt megelőző 45 perc során. Michel Bastos szabadrúgása, majd Robinho lövése már előrevetítette a brazilok fölényét, mígnem az 55. percben Maicon cimbalomszögből be is vette Ri Mjong Guk hálóját (1-0). Az Aranycsapat szélsője, Sándor Csikar lőtt anno ehhez hasonló gólokat az ötvenes években.

 

Tíz minutummal később Luís Fabiano tüzelt kapu fölé, a 72.-ben pedig növelte előnyét a brazil gárda: Robinho nagyszerű kiugratása után Elano egyből a jobb alsó sarokba passzolt (2-0). A gólszerzőt Dunga azzal a mozdulattal le is cserélte...

 

A brazilok ezek után már felszabadultabban játszottak, s erre rá is fáztak a 89. percben, amikor Dzsi Jun Nam egy kiváló megindulás után Julio César mellett a hálóba lőtt (2-1), negyvennégy év után megszerezve Észak-Korea első vb-gólját. Az ázsiaiak megpróbáltak még egyenlíteni, de Dzsong Te Sze próbálkozásait már nem követte siker, így maradt az egygólos dél-amerikai győzelem. Kassai Viktor különösebb hiba nélkül, jól vezette a mérkőzést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.