Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Február 20. 07:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Nyomkövetős kocsit vittek el a tolvajok

Nyomkövetős kocsit vittek el a tolvajok

Autótolvajokat üldöztek a járőrök péntek este Budapesten. Az ámokfutók a XI. kerületben kötöttek el egy kocsit, amelyet az egyenruhások a II. kerületben szúrtak ki. A két férfi menekülés közben kis híján elgázolt egy polgárőrt. A

A kocsit a XI. kerületből lopták el. A tulajdonos késő délután vette észre, hogy mi történt, és azonnal bejelentést tett a rendőrségen. Közben egy éppen zajló nemzetközi autó-motor akció miatt több rendőr volt a főváros útjain. Egy rendőr és egy polgárőr találta meg a keresett autót a II. kerületben a Trombitás utca és Lórántffy utca kereszteződésénél.

Az egyenruhások a kocsitól néhány méterre két, gyanúsan viselkedő férfira figyeltek fel. Ám a közeledő járőr láttán a két tolvaj a lopott kocsival menekülni próbált, közben a sofőr a polgárőr felé irányította az autót. A rendőr - hogy a gázolást megakadályozza - rálőtt a kocsira, amely ennek ellenére nem állt meg. Senkinek sem esett baja. A későbbi parancsnoki kivizsgálás a fegyverhasználatot törvényesnek, jogszerűnek és indokoltnak találta.

A rendőrök ezután üldözni kezdték az ámokfutókat. Az autó behajtott a III. kerületi Remetehegyi közbe, ahol nekiütközött egy út szélén parkoló autónak, majd onnan az út másik oldalán lévő szalagkorlátnak csapódott. A kocsiban ülő két férfi kiugrott és menekülni akart, de a járőröknek az egyiket még a helyszínen, míg társát a közelben sikerült elfogniuk. Menekülésük közben több, náluk lévő tárgyat eldobtak, amelyek valószínűleg a kocsi feltöréséhez vagy elkötéséhez használtak. Ezeket a nyomozók a helyszínen megtalálták és lefoglalták.

A két férfit előállították, egyiküket őrizetbe vették, míg társát egyenesen egy Bv- intézetbe vitték, mivel elfogatóparancs volt érvényben ellene. Az ügyben lopás miatt indult eljárás.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.