Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Április 01. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyomulnak az okostelefonok

Nyomulnak az okostelefonok

Üzleti folyamatokat támogató, testre szabható mobil alkalmazások értékesítésére és üzemeltetésére vonatkozóan írt alá együttműködési megállapodást a Mobile Engine Kft. és a KFKI Zrt., a Magyar Telekom nagyvállalati ügyfélkörén

Általános piaci információk és az ügyfélkörben tapasztaltak szerint is megállapítható, hogy a már használatban lévő okostelefonok képességeinek kihasználtsága nagyon alacsony a vállalatok működésében. Míg a magánélet szervezésében, információk beszerzésében és megosztásában már jelentős szereppel bírnak az okostelefonok, addig a cégek esetében ez a közeljövőben várható. Segíti ezt a vezeték nélküli internet hozzáférést is biztosító mobileszközök (táblagépek és okostelefonok) árának jelentős csökkenése, valamint a mobil széles sáv elérhetősége is. Az okostelefonok vállalati körben történő elterjedésével párhuzamosan a vállalati mobil alkalmazások előnyeit is egyre több cég szeretné kihasználni. A munkafolyamat támogató Mobilengine alkalmazások értékesítésére és üzemeltetésére létrejött együttműködés az ügyfelek beruházásmentes, adatgyűjtő és aktivitás menedzsmentjét valósítja meg.

Az okostelefonokon elérhető alkalmazásokkal nagymértékben megnövekedhet a vállalat, vagy intézmény működésének hatékonysága. Az irodán kívül dolgozó kereskedők, technikusok, logisztikai munkatársak, ügynökök, vagy banki alkalmazottak például azonnal, online módon továbbíthatják a központnak a mobil eszközökkel rögzített információkat, illetve ezen a csatornán keresztül a back-office-ból ők is kaphatnak feladatokat. Jelentősen csökken tehát az adminisztrációs idő és növekszik a transzparencia.

A T-Systems rendszerében az új informatikai megoldás négy legelterjedtebb mobil operációs platformon vehető igénybe. A vállalatok működésébe a kínált mobil alkalmazások a testre szabással együtt néhány hét alatt adaptálhatóak, ezáltal a bevezetés igen rövid idő alatt és kockázatmentesen valósítható meg.

A T-Systems szerint az okostelefonok elérhetősége eddig nem látott vállalati alkalmazások bevezetését teszik lehetővé, melyek viszonylag egyszerűen növelhetik a vállalatok hatékonyságát. 'A Mobilengine-nel kötött együttműködési megállapodás jól illeszkedik a T-Systems Mobile Enterprise stratégiájába' – nyilatkozta Kászonyi Péter, a KFKI Zrt. ügyvezető igazgatója. 'Az üzleti siker záloga a döntések meghozatalakor rendelkezésre álló információk mennyisége és minősége. Mobile Enterprise stratégiánk fő eleme, hogy az információk jól strukturált állapotban, valós időben eljuthassanak a döntéshozókhoz' - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A bevezetett mobil adatgyűjtő és aktivitás menedzsment alkalmazás drasztikusan csökkenti a papír alapú űrlap kitöltésével és feldolgozásával kapcsolatos költségeket, illetve időszükségletet. A központi menedzsment felületnek köszönhetően a back-office azonnali információkat kaphat a központi irodai infrastruktúrától távol dolgozó kollégái aktivitásáról. A menedzsment számára az automatizált riportok szélesebb körű ellenőrzési lehetőséget adnak az irodán kívül zajló munkafolyamatokra, valamint gyorsabb piaci információt biztosítanak kevesebb adminisztrációs ráfordítás mellett.

A vállalatok versenyképességüket javíthatják szolgáltatásaik minőségének emelésével, melyhez a cloud alapú mobil adatgyűjtő és aktivitás menedzsmentalkalmazás az adatok pontosságát, megbízhatóságát nyújtja. Ezen túl, az összes irodán kívülről származó adat rögtön elérhetővé válik az alkalmazás központi online felületén.

A házon kívül dolgozó munkatársak tehát az okostelefonjaik és a Mobilengine alkalmazások támogatásával adatokat gyűjthetnek és jelentéseket készíthetnek. Ezen kívül az ügyfelekkel tárgyaló, vagy az irodán kívüli projektért felelős dolgozók is hozzáférhetnek céges adatokhoz.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma