Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2010. December 29. 07:49, szerda | Bulvár
Forrás: STOP

Ő lett a 2010-es év nyertese!

Ő lett a 2010-es év nyertese!

2010 kétségkívül Lady Gaga éve volt: a 24 éves amerikai énekesnőről egy éve szinte még csak a tinik hallottak, mára azonban egyértelműen a popvilág legnagyobb sztárjává vált. Lady Gaga idén mindenben a legjobb volt: 66 millió eladott

Stefani Joanne Angelina Germanotta 1986. március 28-án, New Yorkban látta meg a napvilágot. Az olasz családból származó kis Stefani négyévesen kezdett el zongorázni, 13 évesen írta első zongoradarabját, 14 évesen pedig már fellépésekre járt. 17 évesen felvételt nyert egy neves New York-i művészeti iskolába, ám ő egy év után mégis otthagyta, mert sztár akart lenni.

"Otthagytam a családomat, megszereztem a legolcsóbb lakást, és sz*rt ettem, várva, hogy valaki majd felfedez" - vallotta ezekről az időkről az énekesnő.

Első szerződését 2005-ben, 19 évesen kötötte, de ekkor még főleg dalszövegeket írt, többek között Britney Spearsnek is. Későbbi művésznevét is ekkor kapta: sokan Freddie Mercuryhoz hasonlították, így a Queen Radio Ga Ga című száma után lett Lady Gaga 2007-ben. Egyéni öltözködési stílusát egy Lady Starlight nevű gogo táncosnő segített kialakítani: együtt léptek fel különböző belvárosi klubokban.

Végül a rapsztár Akon fedezte fel az énekesnőt, és 2008-ban jelent meg első lemeze The Fame (Híresség) címmel, amely azóta önbeteljesítő jóslattá vált.

Lady Gaga kétségkívül idén robbant be a popszakma csúcsára: összesen 54 zenei díjat, köztük két Grammyt vehetett át, de eddig eladott 15 millió albuma és 51 millió kislemeze se kutya.

A fiatal énekesnő főként extravagáns öltözködésével hívja fel magára a figyelmet, talán ennek is köszönhető, hogy a legnagyobb videomegosztón már több mint egymilliárdan nézték meg a dalait, ezzel persze világelső. Gaga a Facebookon is tarolt: 25 millió rajongója messze a legtöbb mindenkinél, amivel még Barack Obamát is lenyomta, ráadásul a Time és a Forbes is a 100 legbefolyásosabb és legnagyobb hatású híresség közé sorolta - számol be a Napi Ász.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.