Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2019. Október 10. 14:26, csütörtök | Belföld

Ököllel támadt rá a fiatal egy MÁV- jegyellenőrre

Ököllel támadt rá a fiatal egy MÁV- jegyellenőrre

Egy férfi, miután a jegyellenőr intézkedett vele szemben, többször megütötte és meg is rúgta a közfeladatot ellátó kalauzt.

A vádirat szerint egy 27 éves férfi tavaly április 15-én kora reggel a Nyugati Pályaudvaron jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra. Amikor a jegyvizsgáló a jegyét kérte, a férfi tőle kívánt jegyet vásárolni. A vasúti alkalmazott közölte vele, hogy ez nem lehetséges. Pótdíjat kell fizetni, vagy le kell szállni. Az utas ideges lett és kiabálni kezdett, majd meglökte a kalauzt, aztán az időközben a XIV. kerület, Zugló Vasútállomásra érkező vonatról mindketten leszálltak.

Az utas a peronon kiabálni kezdett a kalauzzal, mivel látta, hogy a rendőrséget hívja. Aztán többször ököllel arcon és fejen ütötte, valamint combon és bokán rúgta.

Az áldozat súlyos, csonttöréses sérülést szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Ha bűnösnek találják akár 7 és fél évet is kaphat.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 14:05, péntek | Belföld

Polgárőrhajót bocsátottak vízre a Dunán

Polgárőrhajót bocsátottak vízre a Dunán csütörtökön - közölte a rendőrség a honlapján.

2020. Május 29. 12:02, péntek | Belföld

Emberölés kísérlete miatt őrizetbe vettek egy férfit Bátonyterenyén

Őrizetbe vettek egy férfit Bátonyterenyén, aki a város belterületén késsel többször megszúrta nőismerősét - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

2020. Május 29. 10:09, péntek | Belföld

Egy éve történt a dunai tragédia, több megemlékezést tartanak Budapesten

Egy évvel ezelőtt, 2019. május 29-én történt a Hableány sétahajó tragédiája a Dunán, az évfordulón több megemlékezést is tartanak Budapesten.

2020. Május 29. 08:01, péntek | Belföld

A tej és a tejtermékek fogyasztását ösztönző kampány indult

Június közepéig tart az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tej- és tejtermékfogyasztást ösztönző kampánya,