Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Október 10. 14:26, csütörtök | Belföld

Ököllel támadt rá a fiatal egy MÁV- jegyellenőrre

Ököllel támadt rá a fiatal egy MÁV- jegyellenőrre

Egy férfi, miután a jegyellenőr intézkedett vele szemben, többször megütötte és meg is rúgta a közfeladatot ellátó kalauzt.

A vádirat szerint egy 27 éves férfi tavaly április 15-én kora reggel a Nyugati Pályaudvaron jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra. Amikor a jegyvizsgáló a jegyét kérte, a férfi tőle kívánt jegyet vásárolni. A vasúti alkalmazott közölte vele, hogy ez nem lehetséges. Pótdíjat kell fizetni, vagy le kell szállni. Az utas ideges lett és kiabálni kezdett, majd meglökte a kalauzt, aztán az időközben a XIV. kerület, Zugló Vasútállomásra érkező vonatról mindketten leszálltak.

Az utas a peronon kiabálni kezdett a kalauzzal, mivel látta, hogy a rendőrséget hívja. Aztán többször ököllel arcon és fejen ütötte, valamint combon és bokán rúgta.

Az áldozat súlyos, csonttöréses sérülést szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Ha bűnösnek találják akár 7 és fél évet is kaphat.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 05:01, hétfő | Belföld

Szinte nyári időjárásunk lesz a héten

Száraz, napos, meleg idő várható a jövő héten is. Hétfőn akár 28 fok is lehet, s a továbbiakban is csak néhány fokkal lesz hűvösebb

2019. Október 21. 05:00, hétfő | Belföld

Október végéig kell elvégezni a kötelező banki adategyeztetést

Október 31-ig kell elvégezni a kötelező banki adategyeztetést - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 csatornán vasárnap.

2019. Október 20. 18:04, vasárnap | Belföld

Tematikus műsorokkal készül az M5 október 23. alkalmából

Tematikus műsorokkal készül október 23. alkalmából az M5; szerda este többek között a Tumbász Ákos és Forró Mariann szerelmi történetét feldolgozó Szerettünk volna még élni című dokumentumfilmet láthatják a nézők

2019. Október 20. 16:33, vasárnap | Belföld

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszak

Az Országgyűlés hétfőn kéthetes üléssel kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők csütörtökön kezdik tárgyalni a 2018-as költségvetés zárszámadását.