Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2019. Augusztus 12. 12:16, hétfő | Belföld

Okospadot helyeztek a balatonboglári szabadstrandokra

Okospadot helyeztek a balatonboglári szabadstrandokra

Öt balatonboglári szabadstrand gazdagodott olyan okospadokkal, amelyek segítségével internetezni és telefont tölteni is tudnak a fürdőzők.

A településen nemrég fejeződött a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott több mint négyszáz millió forintos beruházás, melynek keretében Balatonboglár regisztrált szabadstrandjai megújulhattak.

A Platán és a Jankovich-telepi strandra száz-száz millió forintot fordítottak, a Kodály, a Fiumei, a Sziget és a Bólya közi strandra pedig ötven-ötven millió jutott.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere elmondta: több ezer négyzetméternyi térkövet raktak le a strandokon, kicserélték a padokat, öltözőparavánokat és térvilágítást építettek, valamint száz fát is elültettek.

Emellett gumi és homok borítású sportpályákat létesítettek, a vízi lépcsőket gyerekbarátra cserélték, ötven millió forintból pedig új játékokat helyeztek ki. A polgármester kiemelte, hogy az okospad a legnépszerűbb fejlesztés, nagyon sokan veszik igénybe a szolgáltatást, amit napelemmel üzemeltetnek, így teljesen önfenntartó.

Az édesanyák körében a baba-mama szobák nagyon kedveltek, négy helyszínen pedig úgynevezett lidó strandot alakítottak ki, aminek a gyerekek örülnek igazán.

Forrás: turizmus.com

Fotók: sonline.hu, partfm.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 18:08, kedd | Belföld

Az őszi szünetben is biztosított az ingyenes gyermekétkeztetés

A őszi szünetben - ahogyan az összes iskolai szünetben - is biztosítja a kormány az ingyenes gyermekétkeztetést a rászoruló diákoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

2019. Október 22. 17:07, kedd | Belföld

Hamarosan érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés

Novemberben érkezik a minden eddiginél magasabb összegű nyugdíjprémium és az egyszeri nyugdíjkiegészítés, egy átlag nyugdíjas novemberben összesen 30 ezer forinttal kaphat többet, mint az előző hónapokban

2019. Október 22. 13:04, kedd | Belföld

Visszaélés miatt újra kell szavazni Kisberényben

Az önkormányzati választások előtti hetekben csaknem megduplázódott a helyi lakcímmel rendelkező, választásra jogosultak száma a Somogy megyei Kisberényben,

2019. Október 22. 11:01, kedd | Belföld

Menetrend szerinti busz sofőrjével szállíttatta a kokaint egy zalai férfi

Kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt letartóztattak egy zalai férfit, aki a Budapest és Zalaegerszeg között közlekedő menetrend szerinti buszjárat sofőrjével szállíttatta ismerősének a kokaint