Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2019. Augusztus 12. 12:16, hétfő | Belföld

Okospadot helyeztek a balatonboglári szabadstrandokra

Okospadot helyeztek a balatonboglári szabadstrandokra

Öt balatonboglári szabadstrand gazdagodott olyan okospadokkal, amelyek segítségével internetezni és telefont tölteni is tudnak a fürdőzők.

A településen nemrég fejeződött a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott több mint négyszáz millió forintos beruházás, melynek keretében Balatonboglár regisztrált szabadstrandjai megújulhattak.

A Platán és a Jankovich-telepi strandra száz-száz millió forintot fordítottak, a Kodály, a Fiumei, a Sziget és a Bólya közi strandra pedig ötven-ötven millió jutott.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere elmondta: több ezer négyzetméternyi térkövet raktak le a strandokon, kicserélték a padokat, öltözőparavánokat és térvilágítást építettek, valamint száz fát is elültettek.

Emellett gumi és homok borítású sportpályákat létesítettek, a vízi lépcsőket gyerekbarátra cserélték, ötven millió forintból pedig új játékokat helyeztek ki. A polgármester kiemelte, hogy az okospad a legnépszerűbb fejlesztés, nagyon sokan veszik igénybe a szolgáltatást, amit napelemmel üzemeltetnek, így teljesen önfenntartó.

Az édesanyák körében a baba-mama szobák nagyon kedveltek, négy helyszínen pedig úgynevezett lidó strandot alakítottak ki, aminek a gyerekek örülnek igazán.

Forrás: turizmus.com

Fotók: sonline.hu, partfm.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 11:04, szerda | Belföld

Halőrt dobott a hideg tóba

Garázdaság miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfival szemben.

2020. Június 03. 10:01, szerda | Belföld

Online térben népszerűsíti a tejfogyasztást a Tej Terméktanács

Idén rendhagyó módon, a koronavírus-járvány miatt a digitális térben rendezi meg a Tej Terméktanács hagyományos, tej világnapi, fogyasztást ösztönző programját - közölte a terméktanács az MTI-vel.

2020. Június 03. 08:40, szerda | Belföld

1207-re csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt 2 beteg

3931-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt 2 idős, krónikus beteg – tette közzé a legfrissebb adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu oldal.

2020. Június 03. 07:16, szerda | Belföld

A veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdődik vita az Országgyűlésben

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni szerdán az Országgyűlésben.