Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Augusztus 12. 12:16, hétfő | Belföld

Okospadot helyeztek a balatonboglári szabadstrandokra

Okospadot helyeztek a balatonboglári szabadstrandokra

Öt balatonboglári szabadstrand gazdagodott olyan okospadokkal, amelyek segítségével internetezni és telefont tölteni is tudnak a fürdőzők.

A településen nemrég fejeződött a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott több mint négyszáz millió forintos beruházás, melynek keretében Balatonboglár regisztrált szabadstrandjai megújulhattak.

A Platán és a Jankovich-telepi strandra száz-száz millió forintot fordítottak, a Kodály, a Fiumei, a Sziget és a Bólya közi strandra pedig ötven-ötven millió jutott.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere elmondta: több ezer négyzetméternyi térkövet raktak le a strandokon, kicserélték a padokat, öltözőparavánokat és térvilágítást építettek, valamint száz fát is elültettek.

Emellett gumi és homok borítású sportpályákat létesítettek, a vízi lépcsőket gyerekbarátra cserélték, ötven millió forintból pedig új játékokat helyeztek ki. A polgármester kiemelte, hogy az okospad a legnépszerűbb fejlesztés, nagyon sokan veszik igénybe a szolgáltatást, amit napelemmel üzemeltetnek, így teljesen önfenntartó.

Az édesanyák körében a baba-mama szobák nagyon kedveltek, négy helyszínen pedig úgynevezett lidó strandot alakítottak ki, aminek a gyerekek örülnek igazán.

Forrás: turizmus.com

Fotók: sonline.hu, partfm.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 05:00, kedd | Belföld

Vádat emeltek Szilágyi István fia ellen a színművész megölése miatt

Vádat emeltek a tavaly májusban megölt színművész fia ellen, aki különös kegyetlenséggel végzett édesapjával - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

2021. Április 20. 05:00, kedd | Belföld

Emlékműsorral tiszteleg Törőcsik Mari előtt a Nemzeti Színház

Emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház a pénteken elhunyt Törőcsik Mari előtt - tudatta a teátrum hétfőn az MTI-vel.

2021. Április 19. 18:12, hétfő | Belföld

Országszerte zivatarra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2021. Április 19. 18:04, hétfő | Belföld

Összegyűltek a magyar aláírások a méhek megmentését célzó európai kezdeményezéshez

Összegyűlt kellő számú, 15 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége az MTI-vel hétfőn.