Városlista
2020. december 1, kedd - Elza

Hírek

2011. December 02. 14:00, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Olaszországba akarták csempészni a tetemeket

Olaszországba akarták csempészni a tetemeket

Hatszáznegyvennégy védett mezei pacsirta tetemét próbálták Magyarországon keresztül Olaszországba juttatni román állampolgárok egy kisbusszal.

A madarak természetvédelmi értéke megközelíti a 6,5 millió forintot – tájékoztatta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park csütörtökön az MTI-t.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság még hétfőn értesítette a nemzeti parkot arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egy román rendszámú kisbusz ellenőrzése közben madártetemekre bukkantak az M7-es autópályán – mondta el Fischer József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálat-vezetője.

A nemzeti park munkatársai a balatonakarattyai benzinkútnál megnézték a tetemeket, és megállapították, hogy védett madarakról van szó, amelyekről az Olaszországba igyekvő román állampolgárok semmilyen behozatali engedélyt nem tudtak felmutatni. Két hűtőtáskában 644, feltehetően fegyverrel elejtett mezei pacsirta (Alauda arvensis) volt, eszmei értékük egyenként 10 ezer forint.

A NAV Veszprém Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a kisbuszban utazó hat román állampolgár ellen. A madártetemeket lefoglalták. Fischer József azt mondta, a madarakat feltehetően Romániában ejtették el. Az ügyben vizsgálat indult.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 06:00, szombat | Kék hírek

Fogházra ítéltek egy rendőrt fenyegető férfit

Zaklatás miatt fél év fogházra ítélt a Bajai Járásbíróság egy férfit, aki az őt előállító rendőrt és a családját veréssel és öléssel fenyegette - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

2020. November 26. 06:31, csütörtök | Kék hírek

Drónnal és civil autókkal csaptak le a szabályszegőkre – VIDEÓ

Összehangolt akciót tartottak a rendőrök Siófok és Szántód vonzáskörzetében. Összesen 55 szabálysértővel szemben léptek fel.

2020. November 25. 09:38, szerda | Kék hírek

Holtan találták egy kiégett ház lakóját Kerecsenyben

Holtan találtak rá egy szerdára virradóra kigyulladt családi ház idős lakójára a Zala megyei Kerecsenyben.

2020. November 24. 10:03, kedd | Kék hírek

Ismét a Tiszán keresztül próbálkoztak a határsértők

Két csoport is csónakkal lépte át illegálisan a magyar-szerb határt Szegednél a Tiszán keddre virradóra - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.