Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2016. Október 28. 07:38, péntek | Külföld
Forrás: mti

Olaszországi földrengés - összefügg az augusztus végi és a szerdai földmozgás

Olaszországi földrengés - összefügg az augusztus végi és a szerdai földmozgás

Összefüggés van az olaszországi augusztus végi és a szerdai földrengés között - mondta Tóth László szeizmológus az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Két földrengés volt szerda este Közép-Olaszországban, először "egy ijesztő, de még nem annyira pusztító rengés" történt a nagyobb rengés előtt, és ennek is köszönhető, hogy nem volt magas a sérültek száma - közölte Tóth László.

Elmondta, a földrengés tíz kilométer mélységben keletkezett, a rengéseket több száz kilométer távolságban is érezni lehetett.

Tóth László megjegyezte azt is, hogy a térségben 20-30 évente vannak földrengések, és ezek továbbra is folytatódni fognak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 07. 16:05, csütörtök | Külföld

Tovább szigoríthatják a bűnözővé váló elutasított menedékkérők kitoloncolását Németországban

Tovább szigoríthatják a bűnözővé váló elutasított menedékkérők kitoloncolását Németországban, az ideiglenes tartózkodási engedéllyel legalább öt éve az országban élő és törvénytisztelő elutasított menedékkérők

2022. Július 07. 13:04, csütörtök | Külföld

Nőtt a chipek eladása a világon éves és havi összevetésben májusban

Májusban a félvezetők globális értékesítése 18 százalékkal, 51,82 milliárd dollárra nőtt éves összevetésben a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint.

2022. Július 07. 10:03, csütörtök | Külföld

Kábítószert szállító egyedi merülődrónokat foglalt le a spanyol rendőrség

Kábítószer szállításra alkalmas egyedi merülődrónokat foglaltak le a spanyol hatóságok Andalúzia déli részén - közölte a rendőrség kedden.

2022. Július 07. 06:00, csütörtök | Külföld

Az atomenergiát és a földgázt is fenntartható energiaforrásnak minősítette az EP

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna,