Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 07. 19:25, vasárnap | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Olimpikonokkal ráztunk kezet a Plazában

Olimpikonokkal ráztunk kezet a Plazában

Egyszerre három legenda látogatott Győrbe szombaton. Sors Tamás, Pars Krisztián és Berki Krisztián barátságosabb, mosolygósabb nem is lehetett volna.

Címvédő paralimpiai bajnokunk Sors Tamás záróúszásra készül Rióban, most leginkább jogi karrierjére koncentrál.

- Idén kezdtem Pécsett a jogi karon- mondta el az infoGyőrnek Sors Tamás.- A Riói olimpiára nagyon szeretnék még kijutni, így természetesen az edzéseket sem hanyagolom, ha megadatik még egy olimpia, az a záróúszásom lesz.
Tamással arról is váltottunk néhány szót, hogy milyen sztereotípiákkal kell megküzdenie a sérült embereknek és mennyit tud az életükhöz hozzátenni a sport.
- A hétköznapok is tele vannak kihívásokkal számunkra, a medence az, ahol egyforma esélyekkel indulhatok- mondja Tamás.- Ha valaki ráadásul élete során szenved olyan balesetet, ami megnehezíti a további életét, mindenképpen jó, ha csatlakozik egy csapathoz és sportolni kezd. A csapatszellem, a teljesítmény nem csak önbizalmat, energiát ad, de olyan többlettel tölti meg bárki életét, amit máshonnan nehezen tudna pótolni.
Pars Krisztián is mosolyogva fogadta az autogram kérőket, hozzászokott az emberek szeretetéhez, hiszen Szombathelyen legendaként tisztelik.
- Nagyon kellett ez az arany Szombathelynek és a sportágnak is- mondja kalapácsvető olimpiai bajnokunk.- Annak örülök, a legjobban, hogy végre beérett az a rengeteg munka, több, mint 15 évnyi kemény edzés. Sajnos Pali bácsi, ezt már nem érhette meg.
Németh Pál, Pali bácsi világhírű mesteredző ugyanazt az alázatot, tiszteletet vívta ki tanítványainál, mint számtalan más sportban is az edzők. A Pláza megtelt mosollyal, amikor az olimpikonok megérkeztek, de volt ott egy szempár, jobban csillogott, mint az aranyérem. Röck Samut nem kell bemutatni a győrieknek, nem kellett bemutatni Berki Krisztiánnak sem, akit Samu bácsi, a közönségtalálkozó után egy kellemes Szabadhegyi beszélgetésre invitált.
- Büszke vagyok, hogy ennyi tehetséget ismerhetek, hogy valamivel én is hozzájárulhattam a sikerekhez- összegezte érzéseit Röck Samu.- Remélem, hogy a fiatalok is felismerik a sportban rejlő szépséget és értéket, külön szurkolok annak, hogy a tornászok ismét felemelkedhetnek.
Berki Krisztiánt is megszólaltattuk pár mondat erejéig, a mindig mosolygós tornász bajnokunk most is szerényen nyilatkozott arról, mi lesz, ha vége a nagy felhajtásnak.
- Addig amíg koncentráltan figyelnek ránk, szeretnék minél több helyre eljutni, hogy a sportot népszerűsítsem- mondja Berki Krisztián.- Ennek azonban nemsokára vége és kezdődik újra a felkészülés időszaka. Nagy boldogsággal tölt el, hogy mindenhol ilyen szeretettel fogadnak minket, remélem ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egyre többen kezdenek el sportolni.
Fotó: Nagy Péter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.