Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 05. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

„Öltöztessük fel” bőrünket!

„Öltöztessük fel” bőrünket!

Tél van, fázunk, ráadásul a bőrünk gyakran húzódik, kivörösödik a csípős szabad levegőn. Sürgős lépésekre van tehát szükség a testünket a külvilágtól elválasztó, élő határvonal, a bőr védelmére. Ennek legjobb módja, ha sp

Arcunk és kezünk bőre különösen ki van téve az időjárás viszontagságainak, a klimatikus hatásoknak és könnyen sérül. Noha ruhától védett, ilyen kiemelt rész a lábszár és a lábfej is, de érezhetjük, hogy a hideg hat az egész testünkre. Megfelelő krémekkel, testápoló szerekkel felfegyverkezve azért kivédhető a tél támadása ezen a téren is. Amint beáll a tél, mindnyájan egy jó hidratálókrémért nyúlunk. Pedig az nem elegendő, mert bonyolódik a helyzet, amikor viszketés és vörös foltok jelennek meg bőrünkön.

A bőrreakciók annak a jelei, hogy a felhámréteg meggyengült és az eddigi bőrápolás már nem kielégítő mértékű, kevésbé tölti be a védelem és hidratálás szerepét. Komfortérzetünk érdekében figyeljünk jobban a tisztálkodás utáni bőrápolásra, a meleg, fűtött szobában a hideg, kinti levegő hatásaira való felkészülésre, és cseréljük le megszokott készítményeinket fokozottan hidratáló, a hideg évszakban alkalmazandó speciális krémekre, testápoló szerekre. Így megelőzhetők a bőrirritáció és -érzékenység tünetei.

Az érzékeny bőr védelme érdekében téli időben ne túl sokáig maradjunk a zuhany alatt vagy a fürdővízben (max. 10 percig), a víz ne legyen hideg (37 fok körüli az ajánlott).

A bőrszárazság ellen használjunk bőrtápláló tusfürdőt; zuhanyozás, fürdés után pedig minden esetben kenjük be magunkat hidratáló, bőrtípusunknak megfelelő testtejjel.

A hideg levegő hatásainak ellensúlyozására választhatunk speciális arc- vagy testápoló krémet is, mely glicerinben, vazelinben, növényi olajokban gazdag. Ne feledkezzünk meg az ismert „cold krémről", mely neve alapján is hideg időre való, jól bevált összetételű: eredetileg méhviaszt és bálnazsírt tartalmazott. Modern változatban is hasonló anyagok rekonstruált verzióját foglalja magában, emulzió formájában, de lehet olajos halmazállapotú is.

Ötletek az arcbőr ápolásához - télen is:

Üde, friss érzetet kelt a bőrön reggelente, ha ásványvízzel jól bepermetezzük az arcunkat, és csak azután alkalmazzuk a bőrtápláló krémet, majd a sminket.

Az esti bőrápoláskor mindig bőrtípusunknak megfelelő arclemosót alkalmazzunk, és a smink eltávolításához a vattakorongot használat előtt nedvesítsük be. Így nem szívódik fel fölösleges mennyiség a készítményből és a bőrünkre is több jut.

Mérjük fel az arcunkra szánt készítmények (krém, folyékony púder) helyes mennyiségét, így nem fordulhat elő, hogy később úgy tűnik, mintha verejtéktől gyöngyözne a homlokunk, arccsontunk.

Amennyiben bőrtápláló balzsamot vagy olajos szérumot alkalmazunk az arckrém felvitele előtt (különösen, ha hosszabb ideig készülünk kint tartózkodni, a szabadban, téli időben), kétszeresen jót teszünk vele. Hiszen ily módon az arcbőrünk duplán lesz védett a hideggel szemben, és annak fokozottan ellenáll.

www.patikamagazin.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.